Çarşamba, Ocak 11, 2012

2-D Goggles! Bir seri Istimpunk hikayeleri!

İstimpunk hikayelerinin en güzelleri tarihi farklı bir şekilde düşünenlerde. Şairlerin devletten belge ile izin (poetic licence - heh) almasından Babbage'in sokak çalgıcılarından nefretine kadar bir çok konuyu çok eğlenceli bir şekilde ele alan 2D Goggles'i Oxford'daki Bilim Tarihi Müzesindeki İstimpunk sergisine bir gazetecik yapmaları ile tanıdım. Ayrıca kupa bardaklarını da kaptım.


Yeri geldiğinde işi geyiğe vuran ancak tarihçelerini de hayli bir şekilde gerçeklere dayayan bir interwebs çizgi romanı istiyorsanız hararetle tavsiye edilesidir! Sidney Padua tarafından yazılan ve çizilen 2D Googgles, arada bir yayınlansa da favorilerimdendir. Kuru sıkı sıktıklarının yanı sıra gerçekleri de dipnotlarda uzun uzun anlatan Padua eğlendirirken öğretmeyi başarıyor ama kesinlikle sıkıcı olmayı beceremiyor.

Tarihteki ilk bilgisayar programcısı diyebileceğimiz Ada Lovelace, ilk bilgisayarı tasarlayan ve neredeyse üreten Charles Babbage ve aynı dönemlerin en büyük mühendislerinden İsambard Kingdom Brunell'in heyecanlı ve komik maceralarını düzensiz bir şekilde takip edin!

Çok hoş ekran masa üstü arka plan zımbırtıları nah burda. Klikleyerek veya 2D Goggles sitesine giderek farklı boyutlarına ulaşabilirsiniz.


- Bağyagn, yardım lazım mıydı? (ÇOTANNKKK) pardon pardon anam anam acıyooo

Adam gibi mühendis süperkahramanı olsa böyle olur!

Bill Gates'in yaptıkları her bişi bu adamın başının altından çıktı!

Hiç yorum yok: