Çarşamba, Haziran 25, 2014

Yeni oyunlar

Eskisi kadar bilgisayar oyunları ve bilgisayar ile haşır neşir olmasam da elimden geldiği kadar çıkan oyunları takip ediyorum. Bir iki haftadır gördüğüm kadarı beklemeye değecek oyunlar ile ilgili haberler ve görüntüler çıkmaya başladı. Aşağıda Star Wars: Battlefront, Assassin's Creed Unity ve Bloodborne oyunlarının görüntüleri ve kısa bilgileri var. Fırsat buldukça ve toparladıkça oyunları yazmaya devam edeceğim. Belki arada oynayanlar da oynadıkları hakkında bir iki satır yazarlar.


Star Wars: Battlefront


Battle Front serisi 2015 yılında çıkması beklenen yeni oyun ile devam ediyor. Lucas Arts'ın çıkartmaya başladığı birinci/üçüncü kişi Yıldız Savaşları oyunu size pek çok savaşı yaşama fırsatı sunuyordu. Son oyunu EA'e bağlı Battlefield serisini hazırlayan DICE firması geliştiriyor. Bu yıl ki E3 Elektronik Eğlence Fuarı için hazırlanan ilk görüntüler yakında paylaşıldı. ne yalan söyleyeyim görüntüler yaklaşmakta olan Disney filminden daha heyecan verici geldi bana. Şirkette çalışanlara karşı olan kıskançlığımdan bahsetmeyeceğim bile.


Assassin's Creed Unity


Son dönemlerde bilgisayar oyunlarına karşı olan ilgim ve ayırdığım vakit ciddi anlamda azaldı. Gerek iş gerekse yaşın verdiği bir durum bu. Ancak Assassin's Creed serisi her ne kadar giderek ilginçliği azalsa da oynamaya devam ettiğim oyunlardan. İlk oyunlardaki Hasan El Sabah ve bilinmeyen güçler/ulu varlıklar ayrıntıları ve oyunun oynanabilirliği bir hayli ilgimi çekmişti. Sonradan çıkan oyunlar yavaş yavaş kendini tekrar etmeye başladı. Gel gelelim serinin yeni oyununa. Assasin's Creed Unity. Zaman hızla akıp gitmeye devam ediyor ve yeni kahramanımız Fransız Devriminde boy gösteriyor. Oyun görüntüleri bir hayli etkileyici ve umut verici. oyunun Kuzey Amerika'ya taşınması ile ilginçliğini yitirmeye başlamıştı. Bu sefer Paris Komünü arka planı daha lezzetli olacak gibi. Oyunun Ekim 2014'de çıkması planlanıyor.


Bloodborne


Bloodborne Japon oyun tasarımcısı Hidetaka Miyazaki'nin (Armored Core, Demon's Souls, Dark Souls)  en son oyunu. Oyunlarını ve kendisini bu oyuna kadar duymamıştım ne yalan söyleyeyim. Bu arada soyadı da tamamen isim benzerliği. Oyun Yharnam adlı dertlere deva olması ile ünlü şifa merkezi olan şehirde geçiyor.Gözüken o ki dert şifadan fazlası var. İlk görüntüleri gayet hoşuma gitti. Oyunun ne kadar eğlenceli ve güzel olacağını bilmiyorum ama şehir, karakterler, yaratıklar ve ortam güzel duruyor. 2015'de çıkması bekleniyor. Buradan Eurogamer'ın incelemesini okuyabilirsiniz.





Hiç yorum yok: