Pazartesi, Haziran 09, 2014

Ryu ile Ken aramızda, yanı başımızda

Yaşı yetenler kadar pek kişi biliyordur Street Fighter'ı. Pek çoğumuz jeton dilenerek makineler başında tükettiği gençliğini. Aklıma hep İstanbul'un Kuşçuları'ndaki sarı saçlı, bıyıklı abi geliyor "istikbalime mal oldu" derken. Bir nevi bizim de geleceğimizin bir kısmı Ankara'da Sakarya ve Meşrutiyet Caddesinde kaldı :) Street Fighter bir döneme damga vuran, oyun makinelerine insanları esir eden efsane bir konsol oyunudur. Kulaklarımızdan aduket, oryuken nidaları hiç gitmedi. Oyunun yaratıcısı Capcom firması tabi ki oyun sayesinden voleyi vurdu. 

Yıllar içerisinde yeni sürümleri, çizgi filmi ve en sonunda bana göre izlemeye değmez bir filmi de çekildi. Bütün bunların üzerine Joey Ansah ile Christian Howard kendi başlarına dizisini çekmeye başladılar. 2010 yılında çektikleri ilk görüntülerden sonra diziyi bitirebilmek için Kickstarter'dan bağış topladılar ama ismi gizli bir bağışcı tarafından yapılan cömert bağıştan sonra dizi için finansman sorunu çözülmüş oldu. Street Fighter Assassin's Fist için 2013 yılının yazında başladıkları çekimleri şu an için tamamladılar ve Machinima'nın Youtube kanalından bölümleri yayınlamaya başladılar. 12 bölümlük ilk çalışma netten yayınlandıktan sonra, televizyon dizisi olarak yayınlanacak. Akabinde ise bir televizyon filmi olarak tamamı yayınlanacak.

Aşağıda ilk bölüm var. Fazlasını netten seyredebilirsiniz. Bence bir hayli güzel olmuş. Ken ve Ryu'yu böyle izlemek hem eğlenceli hem de nostaljik geldi bana. Umarım bu dizi daha büyük ama bu ruhu taşıyan bir prodüksiyona yol açar. Abi geçiyim mi?


Hiç yorum yok: