Salı, Haziran 24, 2014

Masa üstü lobisinin gerçek yüzünü görün!


Hitit Güneşi'nde yazanlar ve okuyanlar arasında zamanında masa üstü oyunlarını oynayan, yolu zindanlar ve ejderhalardan geçen pek çok kişi mevcut. Hepimiz zamanında zevkle oynadığımız, gecemizi gündüzümüze kattığımız, kitap üstüne kitap okuduğumuz bu oyunların tüm zevkine rağmen fazlası ile vakitimizi aldığını da öyle ya da böyle farkındayız. Pişman mısın derseniz tabi ki değilim. Vaktim ve enerjim olsa halen de oynuyor/oynatıyor olurdum. 


Muhtemelen Türkiye'de çok tanınmadığı için olacak, yurt dışında başta Zindanlar ve Ejderhalar olmak üzere pek çok masa üstü oyun için ciddi bir muhalefet var. Kilise bir dönem oyunlarda İncil'den iblis isimleri kullanılıyor diye çıldırmıştı. Sanırsam son yıllarda biraz daha sakinlediler. Ancak pek çok yerde rol yapma oyunlarının gençleri zehirlediğini, dimağlarını bulandırdığını okuyabilirsiniz. Türkiye'de bu konudaki önyargı biraz daha az. 


Dark Dungeons Amerika'da pek meşhur bir Zindanlar ve Ejderhalar karşıtı uyarılar içeren çizgi roman ya da onun gibi bir şey. Ne kadar uçuk olduğu ve olayları ne kadar yanlış yansıttığı kısmını geçiyorum ama yine de görmediyseniz okuyun derim. İşte bu meşum ya da komik çizgilerin yakında filmi geliyor. Okuyarak kalın kafanıza girmiyorsa filme çekerek sokacağız. Oturun izleyin de utanın. Tabi ki sadece tanıtımı var. Esas aydınlanma sonraya kaldı. Ama yine silkinin ve kendinize gelin. Masa üstü lobisinin şeytan işi olduğu görün!

Ya da sadece benim gibi gülün :)



Hiç yorum yok: