Salı, Aralık 27, 2011

Rurouni Kenshin Geliyor


Genel bilinen adları ile Rurouni Kenshin ya da Samurai X, ya da uzun adı ile Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story Nobuhiro Watsuki tarafından çizilen ve Meiji Döneminde geçen bir manga. Bu manga pek verimli ürün olup, mangası haricinde animesi ve oyuncakları yapılmıştı. Şimdi ise filmi geliyor.


Rurouni Kenshin Himura Kenshin adındaki bir katil/suikastçi/ronin'in öyküsünü anlatıyor. Öykü bilgisayar oyunları, filmler, mangalar, animeler ve kitaplar için pek verimli bir dönem olan Meiji Döneminin başında  Bakumatsu olarak adlandırılan dönemde başlıyor. Bu dönemde Japonya artık kendisini dış dünyadan ayıran katı kurallardan ayrılırken, batıdan gelen ateşli silahlarla donaımlı Gaijinler ile dünyanın gerçekleri ile yüzleşiyor. 


Kenshin öykünün başlarında para için kılıcını satan bir silahşörken daha sonraları halkını korumaya başlayan bir gezgine dönüyor. Öykünün devamı başlarına göre biraz daha sert ve trajik. 



İşte bu manga bir kez daha ekmek yediriyor ve Warner Bros Japonya tarafından Japon bir ekip tarafından filme çekiliyor. 25 Ağustos 2012'de gösterime girecek ama muhtemelen sadece Japonya'da. IMDB'de bile film hakkında bilgi. Buyrun ikinci fragmanına:




Haberin kaynağı:

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yeni fragman çıktı

http://www.youtube.com/watch?v=M5nPcNIl36w

25 ağustosta fragmanda