Perşembe, Aralık 08, 2011

Akira Beyazperdeye Doğru



Katsuhiro Otomo’nun yazdığı, çizdiği ve sonra da çizgi film olarak yönettiği Akira birkez daha sinemaya doğru yalpalayarak ilerliyor.
Klasik animeler olan ve benim kitaplarını daha çok sevdiğim Akira neredeyse 10 yıldır bir şekilde beyazperdeye uyarlanmaya çalışılıyor. Çeşitli yazar, yönetmen ve şirketler bu iş için uğraştı. Ancak hepsinin ortak noktası animeyi beyazlaştırmak ve Amerikanlaştırmak üzerine idi. Warner Bros’un bu son çabası işe yarayacak gibi. 
 

Unknown ve House Wax’in yönetmen Jaume Collet-Serra’ın yönetmen olacağı Amerikan Akira’sında oyuncularda bir kez belirmeye başladı. Geçmişte adı geçen oyuncuları şöyle bir sayarsak Keanu Reeves, Zac Efron, Morgan Freeman, JustinTimberlake, Joaquin Phoneix, Robert Pattison, Keira Knightly gibi uzun bir liste var. Son olarak netleştiği beyan edilen isimler Kaneda için Tron Legacy’de oynayan Garret Hedlund, Lady Miyako için Helena Boham Carter, Albay için Ken Watanebe ve Ky için Kristen Stewart. Tabi bir kez daha fikir değiştirilmez ise. Tetsuo’yu kimin oynayacağı halen belli değil.



Oyuncu seçmelerinde dağıtılan film özetine göre olay artık yıkık dökük Yeni-Tokyo yerine Yeni-Manhattan’da geçiyor. Kaneda iseartık bir öğrenci değil, bar sahibi. Allah bilir uysal, alkol kullanmayan toplumun uyumlu bir bireyidir. Tetsuo ise kardeşi. Tetsuo Albay tarafından kaçırılınca muhalif, yeraltı örgütünden Ky’a katılıyor. Sonrası üçaşağı beş yukarı kitaplar ile çizgi ilmin karışımı gibi.



Valla ırkçı değilim ama Amerikanlaştırılan öykülere karşı alerjim var. Bir de öykü satsın diye köşeler yumuşatılınca iyice rahatsız ediyor beni. Korkarım ki Kaneda ve Neo-Tokyo ile oluşturulan tat, ortam bu filmde olmayacak. Olması da pek mümkün değil. Olayın Amerikanlaşması bana zaten Akira’nın öyküsüne tersmiş gibi geliyor. Herşeye rağmen filmin çekilmesini ve seyretmeyi istiyorum. Bekleyip göreceğiz ne çıkacağını.



Haberin kaynağı:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2011-11-29/live-action-akira-film-plot-listed-by-casting-call


1 yorum:

Hakan dedi ki...

Basar, bulusup izlenecek film Akira abi... Tetsuuuuoooooooo!!!!!