Salı, Aralık 06, 2011

Düşene Ben de Vurayım

Güzel İnsan
Daha önce Frank Miller’ın Wallstreet işgal hareketleri hakkındaki yorumlarını aşağılayıp, pazar günü de Alan Moore nasıl kodu diye bir kez daha geçirmiştik Miller’a.
Bir salvo da Charles Stross üzerinden benden gelsin. Pek sevdiğimiz Stross da işgaller ve Amerikan’ın Suriye’ye karşı olan tutumu üzerine güzel bir yazı yazmıştı. Biraz geçti ama Hakan’ın son yazısından sonra gaza gelip onu da ekleyeyim dedim.

Düşmüş

Stross işgal hareketinin Zucotti parkındaki kampnını New York polisi tarafından “temizlenmesinden” bahsederken sağlık, güvenlik ve zenginlerin giderek daha da zenginleşmesi için endişe duyan vatandaşlara müptela müptezel muamelesi yapıldığını ancak Amerikan Hükümetinin, Suriye Hükümeti tarafından müptela müptezel muamelesi yapılan Suriye vatandaşlarına sağlık, güvenlik ve zenginlerin giderek daha da zenginleşmesi için endişe duyan kişiler muamelesi yapmasındaki çifte standarta dem vurmuştu. Kendi görüşlerini ise Frank Miller’dan farklı olarak kişisel özgürlüklerin artırılması, gelir adaletsizliğinin minimize edilmesi ve halkın korunması olarak açıklayarak bir kezdaha gönlümüzü kazandı.

İşte Stross’un bu fikirlerinden ve işaret ettiği çiftte standarttan sonra Miller’a bir kez daha yüklenmeyi bir borç biliyorum. Nerede gelir eşitsizliğini protesto edenlere İslami tehlikeden bahsedip, onlara askeri eğitim öneren Miller, nerede Amerikan vatandaşları ile Suriye vatandaşlarını denk tutan ve özgürlükleri destekleyen Stross.

1 yorum:

Hakan dedi ki...

Charlie Stross'un Iskocya'da yasayan bi tip olarak ne Suriye ne de Amerika ile alakasi var diyecegim geldi ama son kitabini daha okumadim, okumam lazim!