Pazar, Aralık 04, 2011

Burada başıyor! Ve burada bitiyor! İki kişi girecek, bir kişi çıkacak!

İyi Adam
Eveet! Yıldırım Kubbesini indirin! Alan Moore, Frank Miller'in salak salak sayıklamaları hakkında ağır konuşmuş! Miller'in cevabını merakla bekliyoruz!

Orjinal için yukardaki linke basın, kötü kısımların Google Transator'a, iyi kısımların bana ait olduğu çeviriyi nah burda görebilirsiniz!

"Peki, Frank Miller, çalışmalarına son yirmi yıldır bakmadığım biri. Sin City şeyler yontulmamış kadın düşmanlığı idi, 300 çılgınca tarihle alakasız, homofobik ve sadece tamamen yanlış yönlendirilmiş. Ben muhtemelen oldukça uzun bir süredir belirgin bir şekilde Frank Miller'ın çalışmalarında oldukça tatsız bir duyarlılık var olduğunu düşünüyorum. Benim çizgi roman endüstrisi ile bir aldım verdiğim olmadığından, endüstri içindeki insanlarla da ilgim yok. İşgal hareketi ile ilgili en son dediklerini duydum. Tam da ondan beklediğim. Her zaman çizgi roman alanında büyük çoğunluğu siyasi olarak onları yere koymak gerekirse ortanın sağı demek doğru olurdu gibi görünüyordu. Liberal spektrumda gidecekleri en sol bu kadar. Ben kendimin ortanın solu olduğumdan emin değilim ancak evet, ben ve Frank Miller'in, kesinlikle işgal hareketi üzerine, bir sürü şey üzerinde taban tabana karşıt görüşler olduğunu söylemek adil olacağını düşünüyorum."
Kötü Adam

"Bildiğim kadarıyla, İşgal hareketi sadece sıradan insanların her zaman onların olması gereken haklarının iadesini istemesi. Bir toplum olarak bizi bu duruma sokan insanlar bu becerileri için ödüllendirilirken bizlerin olduğumuz yerde bir şey yapmadan durup yaşam şartlarımızda toptan bir azalma göre göre beklememizin bir manasını göreniyorum; çünkü batmak için çok büyük oldukları için cezalandırılmadıkları kesinkle ortada. İşgal harekatnının, bir manada, toplumun bundan sonra kimin batmak için çok büyük olduğunu kendisinin karar vermesini istemesidir.
Bu tümüye hakverilir bir ahlaki öfke ve tümüyle şiddet içeriği olmadan vuruluyor, bu da Frank Miller'in bundan daha az memnun olmasının bir sebebi olsa gerek. Eminim ki bir grup Batman makyajlı, genç ve psikopat zibidiler olsalardı daha çok taraftarı olurdu. Bu konuda kesinlikle farklı fikirde olmamız konusunda anlaşıyoruz."

5 yorum:

Hakan dedi ki...

Bu arada Beyond Thunderdome 1985'te çıkmış. Yuh... Ben de daha yeni orjinal MadMax DVD'si almıştım (£1 olunca çok hesabını yapmıyorum iyi mi kötü mü ve içinde Mel Gibson salağı var mı diye)... Mel Mel bakan Gibson diyince, geçenlerde DingDong Shamalayan'ın 2002 bokeserini izledim, sinirlerim tepeme çıktı. Yorum bile yazmaya tenezzül edemedim. Sıfır! Otur yerine!

EnT dedi ki...

Valla Moore Miller'ı çok güzel özetlemiş. İşgal hareketlerini her türlü kin, nefret ve paranoyası ile ilişkilendirmek büyük bir başarı.

Shamalayan'da ne yazık ki abarttıkları kadar bir numara olduğuna inanmıyorum.

EnT dedi ki...

Bu arada Frank Miller'ın cevabını dört gözle bekliyorum ama beni şaşırtacağını hiç sanmıyorum.

Hakan dedi ki...

Yav iyi sakinleşmişim, Miller'e ağır yazacaktım, altına hatta 'göt' yazmıştım fotonun, sonra değiştirdim. Burdan diyeyim. Bence Miller bi Göt. Kocaman hem de. Göttingen'den Ohanessburg'da taşınması da değiştirmemiş.

Dava açmasına ne kadar var acaba....

tacer dedi ki...

Dünyanın bütün sağcıları aynı lan... Ben bunu gördüm. Adam nerdeyse "milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde..." diye başlıyor muhabbete. "Glu glu dansı yapıyorlar" diyor. "Askere gidin adama benzeyin" diyor. Diyor allah diyor...

Hangi bostanda yetişiyo la bunlar?