Perşembe, Aralık 15, 2011

Alien Serisi ve Prometheus

Ridley Scott’ın Alien’dan öncesini anlatan ya da kısmen anlatan yeni filmi 2012’de gösterime girecek. Filmin halen bir fragmanı yayınlanmadı. Onun yerine bir tane fotoğraf var :)

Ridley Scott’ın son filmi Prometheus’un içeriği hakkında çeşitli tartışmalar devam ediyor. Çekimler ilk başlarken ilk filmden 30 yıl öncesinde geçen ve direk filmle ilişkili olacağı belirtilmişti. Ancak daha sonra tam olarak bilinmeyen nedenlerle Scott filmin Alien ile olan ilişkisi hakkında farklı açıklamar yapmaya başladı. Son olarak Scott filmin köklerinin Alien’a dayansa da içeriğinin bambaşka olduğunu söylemişti. Oyunculardan Micheal Fassbender ise filmin kesinlikle seri ile yakın ilişkili olduğunu belirtiyor.

Bu kadar dedikodudan sonra gelelim filme. Filmde Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender,Guy Pearce, Idris Elba and Logan Marshall-Green oynuyor.Film tabiki 3 boyutlu olarak ve 2 bölüm halinde çekiliyor. İlk filmde yaratık yumurtalarını taşıyan gemiyi ve uzaylı pilotunu hatırlıyorsunuzdur. Filmin o ırk hakkında ve Dünyadaki insan ırkının kökenleri hakkında da bazı ipuçları içeriyor. Dahası film Zeta II Reticuli sisteminde geçiyor. Valla o sisteme gitmedim, görmedim. Ne numarası var bilmem. Ancak elbet vardır Scott’ın bir bildiği. Gelsin film görelim.



3 yorum:

Hakan dedi ki...

Fragman vermeyip bir tane foto cikartmalari kotuye isaret??

EnT dedi ki...

Valla bana umut verici gibi geldi konusu ama görsel eksikliği neye delalet bilemdim :P

Hakan dedi ki...

Bilemiyorum, Trailer denilen olay sonucta neredeyse filmin kendisi kadar onemli...

Bu arada, eline bi telsiz mikrofonu bile almadan konusup bi gezegenden diger gezegene haberlesme yapan insanlara artik inanmiyorum, bu gun uc tane geciste ISS'i duyamadim, duyduramadim kendimi. Ne bu yahu? Millet kucuk el telsiziyle yapiyor bu isleri...