Cumartesi, Kasım 23, 2013

Sonik Tornavidalar!


Doktor'un günü gelip çatmışken doktorun çoğu reenkarnasyonunun yanından eksik etmediği sonik tornavidalardan bahsetmemek olmaz.

Doctor Who izleyenler bilirler, kimi zaman deus ex machina olarak kullanılsa da sonik tornavida Doktor'un takım çantasındaki en favori aleti olsa gerek.Ne de olsa bilgisayar programlarını değiştirmekten uzaktan kumanda etmeye, kapıları açmaktan sağlık kontrolü yapmaya varana dek pek çok marifeti var. Zaman zaman yok edilen bu kullanışlı tornavidaların yenilerini neyse ki TARDIS "hanım" yapıyor sağolsun. Yeni serilerde her derde deva özelliklerini kullanmaktan kaçındıklarını hissetsek de bu kadar becerikli bir aleti bazı tıkanıklıkları gidermekte kullanmadan da yapamıyorlar. (Bu konuda ciddi şekilde rahatsızlık duyuyorum ama başka bir zaman değinelim.)

Hal böyle olunca popüler aletimizin yeni serinin diğer pek çok ticari ürünü gibi plastik versiyonlarını piyasada bulabiliyoruz. 9. ve 10. Doktor'un kullandığı tornavidanın oyuncağını 2008 yılında almıştık, bu yıl da 11. Doktor'unkini aldık ve kıyasladık. Her ikisinin de kısa ve uzun halleri olsa da yeni sonik tornavida hem daha büyük hem de ele daha iyi oturuyor. Uzadığında çenelerinin açılması daha karizmatik ve eskisine nazaran daha çok sonik ses efekti var. (Sonik ses efekti? :-)) Sonuç: Yenisi eskisini döver!

Bakalım yeni Doktor'un (!) sonik tornavidası olacak mı/nasıl olacak? Oyuncağı çıkacak mı? Biz bu para tuzaklarına düşmeye devam edecek miyiz? Rım rım rım...


Hiç yorum yok: