Salı, Kasım 05, 2013

Ghibli'nin son filminden ilk görüntüler

Studio Ghibli Hayao Miyazaki'nin sonraki ilk filminin görüntüleri yayınlandı. Büyük ustanın yerine uzun yıllardır onunla birlikte çalışan ve Ghibli'nin kurucularından olan Isao Takahata'nın geçtiği filmin adı "The Tale of Princess Kaguya". Japonya'nın en eski ve en önemli halk öykülerinden sayılan bu anlatı Takahata'nın 14 yıldan bu yana yaptığı ilk film. En son filmi 1999 yılında yönettiği My Neighbors the Yamadas imiş.

Filmin bir başka önemli özelliği ise alışık olduğumuz Ghibli tazından daha farklı olarak çizilmiş. Daha dağınık çizgilere ve taramalara sahi görüntülerde daha çok kurşun kalem havası var. Aşağıdaki görüntülerde sizin de göreceğiniz gibi yeni bir tarz getiriyor. Belki de artık Miyazaki'nin çizgisinden bir miktar ayrılıyorlar. Ancak nette bu konuda bir haber bulamadım. Tek başına bu çizgi film için de bu tarz tercih edilmiş olabilir.

Parlayan bambuların arasında bir bambucu tarafından bulunan Prenses Kaguya'nın olağanüstü öyküsünü anlatan anime Japonya'da 23 Kasım'da gösterime girecek.



Hiç yorum yok: