Cuma, Kasım 30, 2012

Ne olacak bu Yıldız Savaşlarının hali?


Disney'in Lucas Arts'dan Yıldız Savaşlarının haklarını satın alması ne yalan söyleyeyim hiç hoşuma gitmedi. Bunun bir kaç nedeni var. Birincisi Disney'in karıştığı her projenin sulanması ve klasik iyi/kötü ayrımları ile pazarlanması. İkincisi tüm öyküyü yaratan George Lucas'ın devreden çıkması. Diğer sebepler ise önemsiz mızıldanmalarımdan ibaret. Ancak Kansu'nun da daha önce ifade ettiği gibi Lucas'ın satması o kadar da kötü değil. Kendimi çürütmeye başlamak gerekirse Disney'in yaptığı işler her ne kadar halen 60'ları yansıtsa da ilk üç filmde gördüğümüz üzere Lucas da pek bu işte başarılı sayılmaz. bakınız Jar Jar Binks. Aynı şekilde giderek formu düşen Lucas'ın işin içinden çıkması belki de yeni bir kan olacak seriye. Sanırım olaya çocukluğumun efsanesini Disney kirletecek gibi değil de tekrar canlanacak gibi bakmakta fayda var. En azından ilk film çekilinceye kadar. O zaman gönül rahatlığı ile huysuzlanabilirim. Io9 gelecek seri için muhtemel beş konuyu yazmış. Aslına bakarsanız filme çekilebilecek çok konu var. Detaylar aşağıda:


1. Konu: Thrawn Üçlemesi
Timothy Zahn tarafından yazılan kitaplarda olaylar Jedi'ın Dönüşünden beş yıl sonra başlıyor. Han, Luke, Leia ve Chewbacca Amiral Thrawn tarafından yönetilen İmparatorluğun kalanları ile savaşıyorlar. Öyküde ikizlerin gücü keşfetmeleri, Han ve Leia'nın çocukları ve Luke'un karısı var. Filme çekilmesi durumunda yeni nesile tanışacağımız kesin.

2. Konu: Darth Vader'ın Yükselişi
Burada serinin üçüncü ve dördüncü filmleri arasında Anakin'in insanlığını kaybederken giderek bir Sith ölüm makinesine dönüşmesi anlatılabilir. Konu olarak güzel olsa da ve bence Lucas bunu ikinci ve üçüncü filmde çok kötü anlatsa da film olma ihtimali biraz zayıf.

3. Konu: Jedi'ın Dönüşünden Sonrası:
Film direk mutlu mesut Ewoklardan Leia'nın politik kariyerine, Luke'un gücü daha fazla keşfine ve yeni koca ve iç güveysi Han Solo'nun hikayesine girebilir. Bence yeni oyuncu bulmak biraz zor olacaktır. En azından klasik kadroya benzeyen. Ancak mark Hamill'i düşünüce belki de bulmaları daha iyi olabilir :)

4. Konu: Boba Fett
Serisinin en sevilen karakterlerinden biri kuşkusuz karanlık kişilik, fırsatlar adamı, ödül avcısı ve tabi ki koskoca bir ordunun babası Boba Fett. onun üzerine bir film de mümkün. Ancak yeni filmlerden sonra böylesi bir öykü bence daha iyi gider.

5. Konu: Eski Cumhuriyet
Knights of the Old Republic bana en çok tat veren bilgisayar oyunlarından biri idi. Her ne kadar Lucas Arts devamını yüzüne gözüne bulaştırsa da çok derin ve geniş bir konu. Eski Cumhuriyet, Jediler, Sith İmparatorluğu pek film imkanı sunuyor. her ne kadar eskinin filmi çekmelerin istem de tahminim öncelikle serinin devamını çekecekleri yönünde. Ancak ondan sonra bu geniş ve verimli topraklara girebilirler.


Daha detaylı okumak için:

Hiç yorum yok: