Çarşamba, Kasım 07, 2012

Büyücüler vs. Uzaylılar!

Torchwood ve modern Doctor Who'nun yaratıcısı Russel T. Davies, Who serisini Moffat'ın ellerine bıraktıktan sonra canı sıkılmış galiba.

Son ürünleri BBC'de yayınlanan Wizards vs. Aliens isimli çocuklar için bir dizi. 

Harry Potter ve Doctor Who'nun birleştiği bir yerde buluşmuşlar. Şu ana kadar iki bölümleri yayınlandı, ben de oturmuş ilk bölümünü izlemekteyim. Şu ana kadarki fikrim; eğlenceli! Devamı için zıplayın! Hop!

İlk serisi 25 dakikalık 12 bölümden oluşacak. İkinci seri de yolda. Doctor Who'nun eski ev arkadaşlarından Sarah Jane Maceraları dizisinin baş kahramanını kaybetmemiz yüzünden sona ermesiyle, genel olarak aynı temada devam edelim diye girişilmiş bir eser gibi durmakta. Yine BBC Wales eseri. Bu yazı çıkana kadar 3. bölüm de yayına girmiş olur. İngiltere üzerinden bir proxy bulabilirseniz BBC iPlayer'den izleyebilirsiniz, olmadı sağdan soldan indirin.

Nekross'dan gelen arkadaşlar aynen böyle!
Dizi Nekross adı verilen son derece eğlenceli tipli ama kötü uzaylıların dünyadaki büyücülerin yeteneklerini almaya başlaması üzerine. Tom Clarke adlı liseli gencimiz de bunlara karşı mücadele vermekte!

Çocuklara yönelik CBBC kanalında yayınlanan bu diziyi takibe almak lazım.

Her sene London SciFi Film Festivalindeki kısalarda CGI FX olayındaki son gelişmelerin ve genel olarak teknolojinin ne kadar ucuzladığını dumur ola ola kafama koyuyorlar ya... Cocuklar için tasarlanmış bu kadar basit bir dizide çok da yüksek bütçeli olmadığı halde son derece güzel olmuş özel efektler. Artık öyle bir noktaya gelindi ki eğer özellikle setler sallanmıyorsa (BBC bilim kurguları meşhurdur bu konuda) bahsini etmeye bile gerek yok galiba.

Haa, bu arada, az FX, güzel senaryo derken... Loopers izleyin. Yorumunu ayrıca yazacağım.

Hiç yorum yok: