Cumartesi, Nisan 07, 2012

Total Recall


Philip K. Dick'in We Can Remember It For You Wholesale adlı öyküsünden uyarlanan Total Recall 1990 yılında Paul Verhoeven tarafından filme çekilmiş ve Arnold olsun, Sharon Stone olsun, Micheal Ironside olsun kadrosu, konusu ve çekimleri ile başarılı olmuştu. 

22 yıl sonra Underworld serisini çeken Len Wiseman tarafından Dick'in öyküsü bir kez daha beyazperdeye uyarlanıyor. Bu sefer kadroda Collin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel ve Kuato rolünde pek sevdiğim Bill Nighy var. Kadroda ne yazık ki Micheal Ironside olmadığı gibi oynadığı karakter Richter'de yok.


Filmin ilk görüntüleri yayınlandı. 2084 yılında  Euroamerica ve Yeni Şangay'ın kontrolü için mücadele ettiği bir dünyada, kabusları ile mücadele eden fabrika işçisi Quaid'in maceraları bir hayli 5. Element'in geçtiği ortama benzer şekilde tasvir edilmiş. Mars'tan haber yok. Mars'ın o boğucu atmosferindeki etkileyici anlatım da olmayacak.

Belirisiz sayıda çocuğa bakan Benny

Ironside bence ilk filmdeki önemli karakterlerden biri idi. Mars'ın da olmaması, pek sevdiğim taksici Benny'in de olmaması benim umutlarımı kırıyor. Hakan zaten kararını olumsuz olarak baştan vermişti. Aşağıda her iki filminde görüntüleri var. Siz ne dersiniz?


3 yorum:

arianrod dedi ki...

ortalama gogus sayisi ne olacak acaba? :-)

est dedi ki...

1 agustosta, AV Club bu cok merak edilen sorunun cevabini vermis idi:
Don't worry, the new Total Recall will have a three-breasted woman.

Kaldi ki, ilk filmin severlerinden biri olarak, bu yeni projeye hayli onyargili yaklasiyor olageldiysem de, beni trailer'i ile tavlamayi basardi, bekleyelim bakalim.. (hikayesi cok ibi$tir bu arada, karizmaya falan raslanmaz.. 8)

Hakan dedi ki...

Süper haber, remake rage yaşayacağım ama gögüs sayısı yardımcı olabilir... :)