Pazartesi, Nisan 09, 2012

Gitmediğimiz Con'dan haberler: BSFA ödülleri


Roman: The Islanders -  Christopher Priest  (hoo hooooo, sempati oyları mı oynandı yoksa millet gıcıklık mı yaptı!?)

Kısa Hikaye: The Copenhagen Interpretation, Paul Cornell (süper!)

Kapak : Ian Whates'in The Noise Revealed kapağı - Dominic Harman

Kurgusuzbilimsizharbigerçekabikesinyalanatmadık eser: The SF Encyclopedia, Editörler: John Clute, Peter Nicholls, David Langford ve Graham Sleight (Bu sayede David Langford eve bir ödül daha götürmüş olacak)!


(BSFA sayfasını sarhoşlar yenilemediği için liste nah burdan araklandı.) Benim fikirlerim düşüncelerim hemen aşşada...



Birkaç gündür gerek Hugo gerek BSFA ödülleri tantanası ile yine aklımdaydı, bu ödülleri kazanan kitaplara verilen oy sayısı gerçekten çok düşük. Hugo adayları (bir sonraki liste)  açısından koca Worldcon tayfasından sadece 1101 kişi kıçını kaldırıp bir oy kullanmış. Aday gösterilme rakamları son derece düşüktü, birkaç yüz arkadaş toplansanız rahatca 10 yaşındaki kuzeninize yazdırdığınız hikayeyi aday ilan edip (sonra da Christopher Priest'ten bi vızıltı yiyip) ödül kazandırma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz. Bu kitaplar en aşagı onbinler satıyor, Drabbecast, Escape Pod, Starship Sofa gibi podcastları defalarca daha fazla kişi dinliyor. Bu insanların düşündüklerini ciddiye almasak da  bir convention'a para verip girip oy veren birkaç yüz insanın yazdıklarını ciddiye alıp kitapların kapaklarına 'Ödüllü' yazmayı niye mantıklı görüyoruz? Bunları tek düşünen de ben değilim, bu konudaki şikayetler arttıkça yarın öbürgün bir Twitteaarrr Ödülleri görürsem hiç şaşırmam. Ödülü kazanan da J.R. Ward'in The Black Dagger Brotherhood romanlarından birisi olursa hele...

Galiba en azından bir süreliğine devam edeceğim Twitteeaarrrrr gibi kütlelerin beğendikleri yerine bir bilim kurgu kongresine gitmeye üşenmeyenleri. Ben üşendiğim için benim önerilerimi kesinlikle kaale almayın zaten!

Hiç yorum yok: