Salı, Nisan 24, 2012

Ben niye bi mok yazamıyom yaaaa

Bu günlük iş yeter, saat 6'yı geçti, Radyo 4'teki 6:30 komedisini kaçırmadan eve gitmeli. Laylaylom, çanta toplandı. Tamam, pass, yarın görüşürüz İan... Ha? Ne? Almanlarda yine mi sorun çıkmış, tamam biraz hakkında konuşalım, ne yapabiliriz filan feşmekan, oki bu akşam bir bakarım serverlerine sorun çıkartıyor mu, 10'da mı duruyorlardı? Ha tamam, 9'da, saat farkı da var. Oki hadi bay! Çat küt araba kapısı. Ulan saate bak, 7 olcak neredeyse, direk eve. Çok acıktım. Telsizde bir şey duluyor mu bakalım tepeden aşağı inerken. 145.7375'te bir şey var ama pek anlaşılmıyor, çok fade in out var.... Neyse eve geldik zaten. Çat küt kapı. Yaa, evvelki hafta Freecycle'daki adamdan aldığım turntable hala arabanın arkasında yahu, dur onu da yüklenelim, spikerler kalsın şimdi, hepsini birden taşıyamam.

Off nasıl acıktım yaa, hemen hafta sonu dondurduğum yemeklerden birisini mikrodalgaya atalım ama önce laptopu açalım hazırlansın. Lay lay lom, bir podcast mı dinlesem o arada, bir BBC komedisi arşivlerden iyi gider. Yemeği de ısıttık yiyelim, bir yandan birikmiş Private Eye sayılarının birisini okuyayım. Vay hayvan Tori politikacıları vay vay. Of sinir bozdu. Bir kahve koyalım, kolombia mı yoksa bilmemne fil kahvesi mi olsa, ne bileyim yaaa, kafein olsun da yeter.

Oki, bilgisayarın başına oturduk, hemen maillere bi bakalım, TODO listesi mailleri gelmiş Google Kalender'den. Eeee, dur şunların bi kısmını yarına alayım, bu gün uğraşılmaz, 8 oldu zaten saat. Zaten Bram Stoker yazısı yazmam gerekiyor, ona öncelik verelim ama önce bi Reader'i temizleyelim. Ulan ofisten çıkıp buraya gelene kadar 165 yeni post gelmiş. Neyse, çoğunluğu The Grauniad'ın haberleri. Mark all as Read. Oki. Wired, ditto, uğraşamam. Dur bakalım, Arm Control Wonk'dan yeni yazı var, bu okunmalı. Oha be çüş. Neyse, karikatürlere de hızlıca bir bakalım, 30 küsür birikmiş... Io9 yazılarını sonra okuruz. Bu gün yine daraltıcı şeylerle dolu, biraz Not Always Right bakıp keyfimizi yerimize getirelim. Başka ne vardı, hızlıca Scalzi ne demiş bakalım... Oha saate bak, 9:30, of yaaa nereye gitti bu zaman. Kafa kalmadı, Stoker'i az sonra ele alırım. TODO listesine bakalım. HF anten kablosunu test et, oki. çok zaman almaz, buna hemen bakalım. Ayrıcana bu gün kimleri duymuş acaba FT-847, hemen PSK Reporter'e bakalım. Vay vay vay, hayvan herif Küba'dan iki kişi duymuşuz bu gun. Yarın WSPR çalıştırayım bar. Anten tamam gibi, madem bunlara bakıyoruz şu magmount'un kopmuş kablosunu lehimleyeyim. Lehimleyen aleti tutan zımbırtım nerde yaa... Dolap aç, kapa. Dolap aç, kapa. Dolap aç, kapa. Dolap aç, kapa. Yatağın altına bak. Kutuların içine bak. Ciyak, ne lan bu kayboldu. Oha beee pes ettim, sonra yaparım. Saat kaç oldu, OHA 10:30! Manyak!

Oki, sakin. Önce kocaman bir meyve çayı yapalım. Kayna su kayna. Humm, orman bögürtlenleri mi, Mango-portakal-bimokdaha mı, böğürtlen. Şu geçen ay başladığım Terry Pratchett YA kitabına bir daha gireyim nerde kaldığımı unutmadan. 110. sayfada kalmışız. Kalorifer yanındaki koltuk en rahatı, üstümüze battaniyeyi çekelim, bakalım nerde kalmıştık... (20 sayfa sonra) Horrrrr...... Hunkgngz.z..z.z. hooorrr... HAAAA???? Lan uyuyakalmışım. Saat kaç, oha 2 olmuş. En iyisi lensleri çıkarıp yatayım yatağımda.. Yarın sabah erken kalkıp Stoker yazısına bakarım.

Aaaaa! Alarmı kapatmışım, oha saat 8 olacak, hemen bir duş, arkasından ofise. Çatküt kapı vınnn... Günaydıın... Hassiktir, pass'ı evde unutmuşuz, yaa Michelle, bi zahmet beni içeri alır mısın? Alooo! Pfff hatun telefonda, dur bakalım birisinin gelmesini bekleyelim, arkasından takılırız... Dün ben ne yapacaktım yaa.. Unuttum, neyse akşam TODO listesine bakar çıkartırız.

2 yorum:

EnT dedi ki...

Valla vakit darligi (turkce meali tembellik )ortak derdimiz degil mi¿ Vaktimizi zordan kacip en kolay gelen islere harciyoruz. Misal uyumak ya da yeni geldim bi istiklali turlayayim, iki de kadeh yuvarlarim demek. Bu yuzden kasmak lazim biraz. Yoksa Yigit gibin olacagiz. Neyse bi bira daha iceyim de sonra yazarim :-P

tacer dedi ki...

Hakan lan... Güzel bi hayatın var.