Pazar, Ocak 27, 2013

Yıldız Savaşları'nın yeni bölümünü J.J. Abrams yönetecek!

Boynuzun kulağı geçmesi umudu ile

Bir süredir Disney'in haklarını satın aldığı yeni Yıldız Savaşları serisini kimin yöneteceği tartışılıyordu. Çeşitli isimler ortaya atıldı. Bir dönem de yönetmenin J.J. Abrams olacağı söylense de Abrams Uzay Yolu'nu da yönettiği için bunun olmayacağını açıklamıştı. Cuma günü dedikodular bir kez daha ayyuka çıktı. Hatta twitterda görmeye başlayınca hadi bakalım bu sefer de nasıl bitecek demiştim. Ancak resmi açıklama geldi. Yedinci Yıldız Savaşları filmini resmen J.J. Abrams yönetecek.  



Açıklamada Abrams yönetmen, Lawrence Kasdan ve Simon Kinberg'de danışman olarak belirtilmiş. Kasdan serinin beşinci ve altıncı filmler İmparator ile Jedi'ın Dönüşü ve Kutsal Hazine Avcıları'nın senaristi. Kinberg de Sherlock Holmes'un senaryosunu yazmıştı. Filmin senaryosu için Michael Arndry çoktan çalışmaya başladığı söyleniyor.


Artık işin başındakiler netleştiğine göre geriye en önemli soru kalıyor. Bundan sonraki filmler neye benzeyecek? Abrams'ın bir hayli etkileyici bir geçmişi var. Yönetmen olarak iki tane Uzay Yolu (her ne kadar Uzay Yolu'ndan soğumuş olsam da ilki fena değildi. Yine de ikinciyi seyretmem herhal) Lost, Super 8, Alisas, Mission Impossible III, yazar/senarist olarak Lost, Alias, Avatar, Super 8, Fringe. Liste böyle uzayıp gidiyor. Abrams'tan iyi bir iş beklemek muhtemelen beklentiyi bir hayli artıracak. Ancak Disney'in olaya ne kadar müdahil olacağı ve işi ne kadar kendi tarzında sulandıracağı belirsiz. Ben kendi adıma her şekilde en son çekilen üç filmden daha iyi iş çıkaracağına
inanıyorum. Io9 neler olabileceği hakkında biraz fikir yürütmüş. Abrams Uzay Yolu'nda yaptığı doğru değişiklikleri yaparsa ve ilk üç filmdeki aşırı efektlere yüklenip işin ruhunu kaçırmazsa başarılı olabileceğini düşünüyorlar. Gözüken o ki 2015'e kadar bunu tartışacağız. 

Peki sizler ne düşünüyorsunuz?

Konu hakkındaki bağlantılar:

Hiç yorum yok: