Cuma, Ocak 11, 2013

Pikselden beyazperdeye


Ubisoft sevdiğimiz bir bilgisayar oyunu şirketi. Temiz işler çıkartır. Genelde aksiyon yüklü Xbox-Playstaion tadında oyunlar yapar. En son oyunu ise Almanya doğumlu Yerli biraderlerin yaptığı Far Cry 3. Ubisoft çıkarttığı tutarlı ve oynanabilirliği yüksek oyunlardan sonra film işine de giriyor. Bu yazdan beri ardı ardına Ubisoft oyunlarının film versiyonlarının haberleri çıkıyor.

Yazın şirketin hastalık yaratan serisi Assassin's Creed'in film haberi geldi. Filmde oyunun ilk ayağındaki Haşaşin Al Tahir'i ya da onun sülalesinden gelen Desmond'ı belki her ikisini de en son Prometheus'ta terlikli siborg olarak gördüğümüz Michael Fassbender'ın oynayacağı söylendi. oyunun filmi hakkındaki durum halen net değil. 2013'de ne olacağını göreceğiz.

Fassbender - Tahir

Sonbaharda ise Ubisoft'un bir diğer ağır topu olan Splinter Cell'in film haberi çıktı. Oyundaki esas adam Sam Fisher'i ise Dark Knight'ın son filminde Bane'i oynayan Tom Hardy'nin oynayacağı açıklandı. Ubisoft film için Paramount ve Warner Bors ile görüşmelere devam ediyor. Filmin senaryosu için Eric Singer ile anlaşmışlar.

Hardy - Fisher
En son olarak da Ubisoft Tom Clancy'nin romanlarından bilgisayar oyunu olarak uyarladığı Ghost Recon'ın da filmi için hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Film projesi için herhangi bir oyuncunun ismi açıklanmazken şirketin kendi yazar ekibi filmin ana hatları için çalışıyormuş. Yakında projenin detayları netleşecektir.


Şimdiye kadar bir çok oyunun filmi yapıldı. Aklımda kalan pek fazla yok. Ama Ubisoft başarılı, ses getirmiş ve filme çekilmesi uygun öyküleri olan oyunları seçmiş ve üzerine ciddiyetle eğiliyor gibi. Nasıl bir iş çıkacağını elbet göreceğiz.

http://geektyrant.com/news/2013/1/2/ubisoft-planning-ghost-recon-movie.html

http://www.ign.com/articles/2012/07/09/michael-fassbender-cast-in-assassins-creed-movie

http://www.ign.com/articles/2012/11/14/tom-hardy-to-star-in-splinter-cell-movie

Hiç yorum yok: