Çarşamba, Şubat 01, 2012

Yaşlı Adamın Savaşı Türkçe'de

John Scalzi son dönemde yazmaya başlayan başarılı bilim kurgu yazarlarından. Okudun da mı sallıyorsun derseniz valla sedece Heinlein’a bir saygı duruşu olan Old Man’s War’u okudum. Ama Hakan, Kansu ve Başar’ın sevdiği yazarlardan ve bir çok podcastte de övgüyle bahsetmişlerdi. Bana inanmıyorsanız onlara inanın. Velhasıl Scalzi’nin Hugo ödüllü ve benim yegane okuduğum tek kitabı Cihan Karamancı’nın çevirisi ile İthaki Kitapevince Mart ayında yayınlanıyor.


Kayıp Rıhtım bu haberi yayınlamakla kalmayıp, bir de güzellik yapıp kitabın giriş bölümünün çevirisini ön okuma olarak yayınlamış. Scalzi’de blogunda bunu haber edip güzel güzel duyurmuş. Aşağıda bağlantılar var. Buyurun Yaşlı Adamın Savaşına.

http://www.kayiprihtim.org/portal/2012/01/29/yasli-adamin-savasi-on-okumasi-yayinda/
http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/yasli-adamin-savasi-on-okuma/
http://whatever.scalzi.com/2012/01/29/omw-in-turkish/

4 yorum:

arianrod dedi ki...

En makbulu Starship Troopers ve Bitmeyen Savas'i okuduktan sonra okumak sanirim.
Ayrica Old Man's War evreninde gecen eglenceli bir hikaye icin: After the Coup

EnT dedi ki...

Gayet güzel öneriler. Bu arada militarist bilim kurgular üzerine bir yazı. Biraz askeri teknikler üzerinden gitmiş ama yine ilginizi çekebilir.
http://io9.com/5481380/your-military-science-fiction-isnt-really-military-science-fiction?tag=militarysciencefiction

Ozancan Demirışık dedi ki...

Serinin ikinci kitabı Hayalet Tugay da çeviride. Bir aksilik çıkmadıkça dörtleme nispeten kısa aralıklarla yayınlanacak :)

EnT dedi ki...

Mevcut kitapları kısa aralıklarla okumak güzel bir imkan. Yoksa benim en çok canımı sıkan konulardan biri bir kitabı okuduktan sonra birkaç yıl beklemek. Bu nedenle Scalzi'nin kitaplarının kısa aralıklarla yayınlamak bence çok başarılı bir çalışma. Tekrardan emeği geçenlerin ellerine sağlık.