Perşembe, Ekim 04, 2012

Rinse, Repeat

Datça'da keyif yapmaktayım. Habire aynı şeyler okunmakta. Belki bir bunalım olayı, belki kolaya kaçma ama  Sony Reader'de 1500+ roman yüklü iken gidip daha önce okuduğum romanları tekrar okumanın pskiolojisi nedir anlayamadım. Zorluğa gelmeme, kolaya kaçma bir yerde, daha önce okuduğum güzel, başarılı eserleri tekrar okuma hevesi bir yerde.

Eskiden kendime daha çok zaman ayırırken her sene şubat tatilinde oturup bir Yüzüklerin Efendisi'ni okurdum mesela. Mezun olduktan sonra o kadar zaman olmadı, aradan geçen sittin senede bir defa en baştan okumayı başaramadım, bu sene Hobbit'i okuyup Yüzüklerin Efendi'sine tekrar girişmeme rağmen. Arada ciltleri elime alıp favori fasılları tekrar elimden geçirdiğim olmasına rağmen, birkaç haftayı ayırıp ciddi bir şekilde yoğunlaşamadım.

Elimde okunmamış M'siz birkaç İain Banks romanı varken oturup tekrar tekrar İain M. Banks romanlarına takılıyorum. Bu sene başından beri Consider Phlebas, (şu anda okuduğum) Look to Windward, birkaç ay önce okuduğum Use of Weapons...

Aynı şeyleri okumanın güzelliği güzel bir eseri baştan hatırlamanın zevki. Sonunu azcık bile hatırlasak da sonuna kadar gelinceye kadar başımızdan geçenleri tekrar okuyup hatırlama... Look to Windward'da unuttuğum, tekrar okuduğumda tekrar tekrar ohanzi dedirten fasıllar..

Öte yandan yepyeni bir şey okumanın heyecanı da ayrı bir şey ama belki tatil keyfi, çok zor geliyor elime yeni bir roman alıp okumak.

Sizlerde durum nasıldır?

4 yorum:

c-data dedi ki...

bu aralar bende de bir geçmişe dönüş oldu. önce vakıf serisini okudum yıllar sonra, yeni çevirisinden. ki ne ilginç bir tesadüf use of weapons benim de geçti elimden bu yaz. ama asıl çok pis çizgi romana sardım son 3 aydır yıllar sonra yeniden. tabi bu geri dönüşün tetikleyicisi kız arkadaşıma hediye olarak aldığım ikinci el ilk nesil ipad oldu.

abi herşeyi geç alet çizgi roman okumak için birebir. resmen ağzımın suyu akıyor okurken.

çizgi roman olarak da önce renkli conanlarla başladım baya bi sayı okudum, sonra yeni filmin hatrına batman - knightfall serisi ile devam ettim. planetary diye yılardır adını duyduğum 21 sayılık bir seriyi bitirip (burada bir parantez açıp, şiddetle tavsiye ediyorum çr severlere) şimdi de y the last man serisine başladım. o bitince sırada lucifer var hayırlısıyla.

Hakan dedi ki...

Cizgi roman olayinda yanliz degilsin. Conan'larla tekrar baslayanlar var harbiden, hep zaten ordan cikiyor. Ebook readerler cizgi roman icin cok boktan, o konuda hayal kirikligi.

Ben de mangalara ara vermistim, tekrar baslamali ufaktan.

tacer dedi ki...

Consider Phlebas'ı Hakanın gazıyla okudum, zar zor bitirdim, bu da neymiş dedim. aynı gazla sahaftan alınan Look to Windward kitaplığımdan öylece bana bakıyo. okuycam ulan. Onu da okuycam. Bi de Algebraist var, ama LtW'den de bi bok anlamazsam ona da girmem artık. Bizimki de can...

Hakan dedi ki...

Tobe Tacer efendi tobe, Mitra carpsin lan seni. Ne demek zar zor bitirdim! Super space opera layn!

Algebraist biraz bayar seni bence ama bakalim!