Pazar, Ekim 28, 2012

Robotlar da ağlar!


Robotlar kendi evrimlerinde bir hayli yol katettiler. Her ne kadar daha gidilecek çok daha fazla mesafe olsa da bu bile büyük gelişme. Hele hele Japonya dedikleri o küçük adaya sıkışıp kalmış çekik gözlü insanların sıkıntıdan yaptıkları her geçen gün beni korkutuyor. Büyük ihtimalle bizim hayat süremiz içerisinde yapay zekaya sahip insan gibi gözüken ya da gözükmeyen robotlara tanık olacağız. O gün geldiğinde bu yapay zekaların Matrix ve uzaylı filmlerinde olduğu gibi acımasız bir düşman mı yoksa sadece hayatımızın bir parçası mı olacağını göreceğiz. Bence insan türü olarak her diğer türü kendimiz gibi vahşi ve acıması zannetme kodumuz mevcut. Bir de bununla kurgu karışınca her daim ortaya bizi yemeye gelen uzaylı ve robotlar çıkıyor karşımıza. Geleceğin hiç de öyle olacağını sanımıyorum. 

Velhasıl Tears of Steel Hollanda yapımı bir kısa film. Bilgisayar grafikleri bir kısa film için çok başarılı ve belli ki üzerinde ciddi emek harcanmış. Sırf bunları görmek için bile izlemeye değer. Diğer yandan konusu çok da kavrayamadığımı itiraf etmeliyim. Meçhul bir gelecekte meydana agelen olaylarda bir grup bilim adamı ve asker bir grup robot varlığı nedenini çözemediğim bir şekilde geçmişten dramtik sahneler kullanarak dize getirmeye çalışıyorlar. Bilemiyorum belki de aşk her zaman kazanır. Buyrun siz karar verin.



1 yorum:

Hakan dedi ki...

Blender Foundation ha! Ilginc. Bu adamlar open source Blender yazilimindan firlama. Elephants Dream da iyiydi. Bi de Robot gozyasi filan diyince her nedense aklima cagrisim olarak Testuo The Iron Man geldi. Manyak bi film o. (http://www.imdb.com/title/tt0096251/), ama ikincisiyle filan ugrasmayin, ilkini izleyin, izlerken kusmuk torbasi bulundurun.