Cumartesi, Ekim 27, 2012

Iron Man 3'ün ilk görüntüleri


Demir Adam her nedense hiç ilgimi çekmez. Ne yalan söyleyeyim Black Sabbath'ın Iron Man'i bana daha ilginç geliyor. İlk filmi geçen sene izlemiştim. İkinciyi sanırım izlemedim. Ancak benim ilgisizliğim serinin üçüncü filminin çekilmesini engellemedi. Açıkçası seriyi fazla bilmediğim için görüntülerden fazla bir şey anlamadım ama su altı sahnelerinin güzel olduğunu söyleyebilirim. Demir Adam Mayıs 2013'de gösterime girecek.




8 yorum:

c-data dedi ki...

abi zengin züppe, baba parası yiyen şımarık playboy... en olmayacak çizgi kahraman tiplemesi. nasıl bu kadar tuttu üstüne yazmak gerek aslında. ilk filmde güzel bir plot ile dengelemişlerdi, 2. film facia, çizgi romanlarını saymıyorum bile.

EnT dedi ki...

DC ya da Marvel'a bir türlü ısınamadım. Iron Man gerek tarzı gerekse senin de söylediğin nedenlerle bana hiç çekici gelmedi. İlk filmi sıkılmadan izledim. Eğlencelikti. Yine de konuyu DC ve Marvel'ı benden daha iyi anlayanlara sormakta fayda var :)

Hakan dedi ki...

Daha bu sabah Sayin Wayne'in doktorunun notlarini okuyordum, cok matrakti. Bu %1 zenginleri de ayri bisi yaa. Bildigin Amerikan kapitalistleri, bir de dunyanin bokunu bunlar mi toplayacak? Yeerseeee!

Hakan dedi ki...

Hatta ahanzi link: http://ordinary-gentlemen.com/blog/2011/11/patient-bw-dob-2161971/

EnT dedi ki...

Valla pek güzelmiş, Fatih2in görmesi lazım :)
Bu arada bu 51 olayı her yerde geçerli ne yazık ki. benim merak ettiğim tarihde de böyle mi olmuş? Çeşitli isimlerle de olsa hep bir %1 var mıymış?

Hakan dedi ki...

En azindan 19.yy da aynen boyle, hatta daha beter. O donemin ingiliz ve amerikan zenginleri simdikilere tas cikartir acimasizlik, para toplama ve adilik olayinda. Bazilari daha sonra yaslanirken isimlerini muzelere, kutuphanelere filan vererek aklamaya calisti Bill Gates tabiri ama ayni bokun soyu bunlar hep. Rockefeller, Cornell (universite ve kutuphaneci), Hopkins (universite ve kutuphaneci) filan falan. Saymakla bitmez herhalde ve burnum bu kadar akarken ve acirken gidip baska ornek arayamayacagim kusura bakma.

c-data dedi ki...

aynı durum bruce wayne için de geçerli ama nedense onda bu kadar göze batıp mide bulandırmıyor. Stark her fırsatta o zenginj şımarıklığını göze sokarken wayne sanki sosyo- ekonomik konumundan utanıyormuş gibi değil mi? kesin onlarca yazılmış şey vardır bunun üzerine. hele son filme yapılmış çok güzel marksist okumalar vardı bu doğrultuda.

Hakan dedi ki...

Bana oyle gelmiyor. Bruce Wayne, Batman R&D'si icin harcadigi trilyonlari gidip sıtmaya karşı aşıymış ilaçmış diye harcasa her sene milyonları kurtarır iki tane hırsızı kanuna vereceğim diye her gece uğraşmaktan. Hepsi aynı bunların. Tabii silah ticaretinden kazandığı parayı öyle bir işle iyiliğe harcayan Stark veya Wayne efendilerine kahraman denmez, aksiyon filmi çekilmez.... O da bi yerde.

Amerikan olayı olsa gerek diyorum, kapitalist zenginlerin aslında madur çocuğu olduğu ayağı (Wayne), o yüzden sürekli alt sınıftaki hırsızlara karşı dövüşmeleri (eh, sonuçta kötü adamın suçu bir çocuğun elinden ekmek çalmak veya birisinin cebindeki cüzdanı silahlı soygunla almaksa o duruma nasıl geldiğinin sorusunu sormak lazım, Londra veya New Yorkta milyon dolarları yürüten bankacılardan, borsacılardan olmadıkları kesin bu kötülerin. Zaten banka soyuluyorsa kimin parası gidiyor? Yetimin değil, zenginin!)... Neyse, gomonistliğim tuttu!