Çarşamba, Mayıs 13, 2015

İnsan düşmeye görsün

Bugünlerde Şeytan olmak bile zor. SSK'sı tam yatmaz, sağlık kısmı sorunlu, diş hekimi desteği hiç yok, müşteriler desen ayrı bir dert, mesai saatleri eli kolu bağlıyor, ofis ortamı biraz sıcak. Vallahi çekilir dert değil. Sanırım Şeytan da benzer bir şekilde düşünmüş olacak ki sıkılıp Melekler Şehri Los Angeles'a ikametgahını aldırmış. Şeytan dediğime bakmayın. O sahne ismi. Gerçekte Lucifer Sabahyıldızı olarak doğmuş. Sonrası malum. 

Her neyse bu kadar reklam yeter sanırım. Aslında böylesi laf kalabalığı ile anlatmaya çalıştığım Neil Gaiman'ın Sandman serisinde karşımıza çıkan (ve Cehennemi terk eden) Lucifer'ın maceralarını FOX Kanalınca dizi halinde karşımıza çıkacağı. 


Dizinin ilk tanıtım görüntüleri bu hafta yayınlandı. Görüntülerde sıkılmış Cehennemin Efendisinin gece hayatına akışından, kadınların aklını almasını, cürümlere karışmasından, Cennet yerleşikleri ile münasebetlerine pek çok detayı görebiliyoruz. Görüntüler özel bir heyecan yaratmadı bende. Fakat ilginç bir konu. Dizide nasıl işleneceğini görmek lazım. Yoksa Gaiman'ın yazdıklarını eleştirmek gibi iddiam yoktur. Kitaplarda Gaiman'ın tercihi ile David Bowie görüntüsünde olan Lucifer'i daha koyu olarak görüyoruz. Tercihteki değişimin nedenini bilemiyorum.




ComingSoon.Net'ten

Hiç yorum yok: