Perşembe, Mayıs 07, 2015

Haftanın Resmi: Manchu'dan Accelerando kapağı

Sevdiğimiz ressam/çizer Manchu, Charles Stross'un Accelerando'suna bir kapak yapmış!



Manchu'nun hastasıyım. Chris Foss'un 70'lerdeki sarı uzay gemilerinden sonra herhalde benim için bana en çok işte bu bir bilim kurgu kitap kapağı dedirten ressam.

Accelerando, Stross'un kısa hikayelerden oluşan bir toplaması. Özellikle ilk kısmı favorilerimdendir ve Tourist adlı hikaye muhtemelen tüm zamanlarda en çok sevdiğim hikayelerindendir. Herkese şiddetle öneririm. Stross, Accelerando'yu bir çok çeşit formatta web sitesinden bedava olarak sizlere sunmakta. Madem öyle, okumamak sizin hatanız!

(Dip not itirafı, ikinci kısımdan sonra hızla ilgimi kaybetmişimdir ancak benden başka çok seven olduğu için yine de bir girişin).

Charles Stross, özellikle Accelerando'da ortaya fikir atmakta ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Sayfa başına yeni düşünülmüş, hayal edilmiş fikirlerin sayısı o kadar yüksek ki, bunları teker teker takip etmektense bir cümlede el bombası gibi atip devam etmekten çekinmiyor. Kanımca bu yüzyılın en yaratıcı yazarlarından birisi, her ne kadar muhtemelen eli en iyi laf edeni olmasa bile, eğer bir yazar değil yatırımcı olsaydı neler olurdu acaba diye düşünüyor insan. Ben şahsen bir Macx yerine bir Stross'un varlığını tercih ediyorum.

Manchu, bu kapak nerede kullanılacak yazmamış bloguna, muhtemelen bir fransızca baskısında göreceğiz.

Hiç yorum yok: