Salı, Nisan 28, 2015

Yeni Joker Jared Leto

Joker rahmetli Heath Ledger'ın sinemadaki yorumu ile zirve yapmıştı. Sakinliği, çapraşık planları, acımasızlığı, deliliğinin bize gösterdiği farklı tarafları ve tabi ki Ledger'ın oyunculuğu ile yarattığı unutulmaz mimikleri efsanevi idi. Ne yazık ki kendisinin ölümü ile benzer bir Joker yorumundan mahrum kalacağız. Yeni Batman filminde zaten farklı kötüler olacak. Üşenmez isem ilk fısratta onun hakkında da bir iki satır yazacağım.

Merhum oyuncudan sonra yeni çekilmekte olan David Ayer'in (Fury, End of Watch) Sucide Squad filmi için nurtopu gibi bir Jokerimiz oldu. Daha önce Jared Leto'nun açıklanmıştı ama ne tür bir iş çıkartacağı merak ediliyordu. Geçenlerde Ayer twitterdan Leto'nun Joker'ini bizlerle paylaştı. Aşağıda gördüğünüz resim de ahananda bu resim.

Resim üzerinden çeşitli yorumlar yapmak mümkün. Açıkcası Ledger'ın tarzından çok farklı ki zaten benzer bir şey olması beklenemezdi. Zaten Sucide Squad çizgi romanındaki Joker de Dark Knight serisinden farklı. Sanırım yeni filmde Joker çılgın ve deli tarafını daha çok göreceğiz. Açıkcası resim çok da bir şey ifade etmedi bana ancak Leto'nun Dallas Buyers Club'taki oyunculuk performasını göz önünde bulundurursak oyunculuğu görmeden karar vermemek gerekiyor. Muhtemelen izlemek çok daha farklı olacak. 

Bu arada Joker yıllar içerisindeki değişimini görmek isterseniz io9'ın bu yazısı oldukça ilginç ve bilgilendirici.


 

Hiç yorum yok: