Pazar, Haziran 17, 2012

Ve Şimdi Haberler


Saat Hitit Güneşi'nde ajans saati. Önce özetler.

- Snow Crash film oluyor,
- I am Legend devam ediyor,
- Spor haberleri,
- Hava Durumu.

Snow Crash daha okumaya başladığımda ilk bir kaç sayfasında beni etkileyen çok başarılı bir kitaptı. Neal Stephenson bence bu kitapta çok iyi bir iş başarıp William Gibson'dan sonra taş gibi bir Cyberpunk romanı yazmış. Ne yazık ki halen Türkçe'ye çevrilmedi. Okumayan var ise şiddetle okumasını tavsiye ederim. 


İşte bu kitap film oluyor. Attack the Block'un yönetmeni Joe Cornish Snow Crash'in filmini hep yazacak hem de yönetecek. Cornsih aynı zamanda Ten Ten'in de yazar kadrosundaydı. İyi bir iş çıkartacağından umutluyum. Böylesi önemli bir kitap heder olmasın.




I am Legend Richard Matheson'un taa 1954'de yazdığı klasikleşmiş vampir kitabı. Bu sene Bram Stoker ödüllerinde yüzyılın vampir romanı ödülünü aldı. Kitabın, baş rolünde Will Smith'in oynadığı ve de başarılı bulunmayan (ben beğenmiştim) filmi 2007'de çekilmişti. Bugünlerde ise devamının çekilmesi gündemde. Ancak Will Smith bile bu fikre pek sıcak bakmıyor. Ancakçok başarılı bir senaryo olması durumunda kabul edeceğini beyan etmiş. Ne de olsa Smith'in karakteri filmin sonunda atalarına kavuşmuştu. Smtih bir de eklemiş devam filmleri ile anılmak istemiyorum. Hadi leen!


Hiç yorum yok: