Perşembe, Aralık 16, 2010

Dirk Gently - Douglas Adams'ın daha az bilinen kahramanı

Douglas Adams'ın Otostopçu'nun Galaksi Rehberi'ni herhalde bilmeyeniz yoktur. (Cidden bilmiyor musun? Hadi len! Ciddi? Gidip bir kitabını alıp okusan yararlı olacaği kanımdayım!)

Douglas Adams aynı zamanda herseyin birbirine bağlı olduğunu incelediği detektiflik / bilim kurgu / fantazi romanları da yazdı. Bunların baş kahramanı ilginç bir karakter olan Dirk Gentry.

Birkaç sene önce BBC bir radyo oyunu olarak bu karakteri canlandırmıştı. Harry Enfield'in Dirk Gentry'yi seslendirdiği bu diziyi çok olumlu hatırlamıyorum ama hiç yoktan iyidir demiştim.


BBC şimdi Dirk Gentry serisini televizyona getiriyor. Bu akşam 9'da yayında. Ne yazık ki Hawkwind konserine gideceğimden canlı izlemem mümkün değil ancak yarın için iPlayer sayesinde bir programım var galiba bu adamlarla.


Anladığım kadarıyla henüz bir seri değil, bir iki bölüm yayınlayıp geçecekler. Ayrıca bütçe çok düşük olduğundan orjinal kitaplardaki bir çok şey kesilmiş, kısacası pek kitaplara sadık bir adaptasyon olmayacak gibi. Ama... Ama... Hala derim ki hiç olmamasından iyidir. Elektrik Monk olmasa bile...


1 yorum:

Hakan dedi ki...

Düşündüğümden iyiydi yav... Yeni ep yayınlandı, en kısa zamanda izleme niyetindeyimdir!