Pazar, Temmuz 06, 2014

Yörüngeden atlamanın zevki: Paha biçilemez

Her şeyin ilki zordur. Heyecan, korku, adrenalin ve fark etmesek de bunlarla karışık bir zevk vardır. bilinmezliğin yarattığı korkunun yanı sıra ilk defa yapılan işin zevki ve heyecanı çok farklıdır. Hele bir de ilk kez yapılan eylem yörüngeden işgal edilmekte olan bir gezegene atlamak ise, işte o bambaşkadır. Gemideki hazırlanma, o bekleme ve sonrasında atlama. İşte o atlamanın eşi benzeri yoktur. Kilometrelerce düşmek. Bir yandan da altınızda yaşanan ve az sonra sizin de katılacağınız o hengame, o nümayiş, o gerçek sınav diğer yanda tüm gökyüzü. Uçsuz bucaksız. Sınırsız.

Mis-drop Er Gleen'in ilk yörünge atlayışını anlatan bir kısa film. Atlayışta ekipmanına bağlanmış olan kameradan tüm olan bitenin askerin yüzüne yansımasını ve diğer yandan da kalp atışını ve tansiyonuna etkisini seyrediyoruz. En sonunda tabi ki bu kahraman asker hakettiği ödülü alıyor.

Ferand Peek tarafından yazılıp yönetilen Mis-Drop asgari bilgisayar efekti ve Elliot Travers adlı oyunun başarılı performansı ile izlenesi bir kısa film. Böyle olaylardan çok kişilere odaklanan filmler son dönemlerde nedense daha bir hoşuma gidiyor.



Hiç yorum yok: