Çarşamba, Temmuz 23, 2014

Mad Max'ten ilk resmi resimler

Mad Max yaşı bizim civarında olan pek çoğumuzun çocukluğunda biraz dehşet, biraz heyecan, bolca da hayranlıkla izlediğimiz bir film serisiydi. Çöl modası sonrasında pek çok filmi etkiledi. Felaket sonrası kanun, düzen ve teknolojinin yıkıldığı bir dünyada ortada kalmış bir avuç insanın hayatta kalma mücadelesi soluksuz izlerdim. Özellikle de az bilinen, izlenen ilk filmdeki o umutsuzluk, çaresizlik duygusu çocuk başıma beni hep yormuştur. İkinci ve üçüncü film o açıdan daha umut verici idi. Her ne kadar uçsuz bucaksız harap topraklarda geçse de, ortalıkda herhangi bir devlet ya da erk olmasa da hep için daha rahat seyrettim. Neyse lafı çok uzatmayayım.


Uzun zamandan Holywood Mad Max serisini tekrardan çekmeye karar verdi. Bir süredir de büyük bir gizlilik içerisinde çekimler devam ediyor. Gayri resmi bir kaç fotoğrafı saymaz isek bugüne kadar ortalıkta hiç bir şey görmedik. Geçenlerde Entertaintment Weekly filmin ilk resmi fotoğraflarını yayınladı. Başta yarım deri zırhı ve artık bir klasik olan kısa namlulu çiftesi ise Tom Hardy yanında da kısacık saçları ve olmayan eli yerine monte edilmiş ürkütücü metal düzeneği ile Charlize Theron.

Filmin neye benzeyeceği konusunda çok fikrim yok. Tom Hardy oynadığı filmlerin bana göre hakkını veren bir aktör ama Mel Gibson’ın (her ne kadar son yıllarda adamdan rahatsız olmaya başlasam da) yerini doldurup dolduramayacağını, yenisinin eski filmde yaratılmış olan o havayı yaratıp, üzerine bir şeyler koyup koyamayacağını bilemiyorum. Aşağıdaki fotoğraflar çok fazla bir şey anlatmıyor. Eski filmlere benzer görüntüler var. Sanırım filmi izleyince yeni bir kahramana ihtiyacımız olup olmadığını 2015'de göreceğiz.

Hiç yorum yok: