Perşembe, Ağustos 08, 2013

Epizort 77 : Bilim Kurgu'da devrim!



Tekrar kayıt ve yayın eylemine düzenli geçelim derken yine Tembel Editor'un gazabına uğradı kayıtlar!

Banu, Hakan ve Mert üç ayrı ülkeden buluşup yaz sıcağında bilim kurguda devrim konuştuk. Konuyu Heinlein'in Aydakilerin Ayaklanmasından başlayarak girdik. Arada Ankara'dan patlamalar gelip bizi tedirgin etse de sonunda bu olayın Fransızların havayi fişek patlatmasından olduğunu öğrenince içimiz rahat bitirdik kaydımızı.

Her zamanki gibi RSS feedimizden alabilirsiniz. Buradan izlemek dinlemek isterseniz hemen aşağıda!

Sokaklarda, parklarda, meydanlarda iyi eğlenceler, kendinize dikkat edin.

MP3 olarak indirmek icin buraya gidiniz. Burdan dinlemek isterseniz hemen aşağıdan bu işi yapabilirsiniz.



1 yorum:

Gökçe Mehmet Ay dedi ki...

Dinleyince farklı fantastik kitap tavsiyeleri vereyim dedim.
China Miéville'in tüm kitapları farklı bir fantastik arayanlar için çok iyi.
Lois McMaster Bujold'un Chalion ve The Sharing Knife serileri birbirinden ve piyasadaki diğer eserlerden çok farklı iki fantastik seri. The Sharing Knife serisi çaktırmadan bana Romans okutmayı başaran bir seri.
Paul Cornell'in London Falling ve Ben Aaronovitch'in Peter Grant serisi, Stina Leicht'in Of Blood and Honey romanı, Daniel O'Malley'in The Rook romanı şehir fantastiği sevenler için başarılı eserler.
Glen Cook'un Black Company romanlarını sanırım okumuştunuz. Epik fantastik öğelerini ters yüz eden başarılı bir eser, eski ama hala iyi.
Holly Black'in editörlüğünü yaptığı eski Bordertown serisini canlandırmak için çıkan Welcome to Bordertown antolojisi de yeni fantastik için iyi bir antoloji.
The New Weird artık eskimeye başlayan New Weird türünü anlamak için iyi bir antoloji ama çok geniş bir alanı taradığı için okuması kolay değil.