Pazartesi, Temmuz 02, 2012

Beklenesi Filmler


Bayağı uzun bir süredir devam ya da öncesi filmler pek bir revaçta. Konu bittiği için diyebilirsiniz, duygusal kaygılar diyebilirsiniz. Her ne derseniz deyin son dönemde çekilen pek çok bilim kurgu ve fantastik film bir şekilde devam ya da öncesi filmi. Ne kadar bir kısmı başarılı olsa da eskiye nazaran daha az orijinal iş çıkıyor ortaya. Hem de leblebi gibi bilim kurgu, fantastik film çekilirken. Belki de kuyu kurumuştur bilemiyorum. Ancak nacizane fikrim bunun nedeni duygusal kaygıların fazlası ile öne çıkması ve hatta bilim kurgu ile fantastiğin giderek popüler olması ile başarısı formüllere dayanan işlere yönelinmesi. Velhasıl fazla yazdım. Bugün bundan değil de devam olmayan filmlerden bashedecektim. Aşağıda yakın zamanda! sinemada izleyebileceğimiz üç yeni film var.
Cloud Atlas

Film ödüllü Britanyalı yazar David Mithcell'ın 2004 tarihli aynı adlı kitabından Vaçovski Kardeşler tarafından uyarlanan film. Kitapta geçmiş, şu an ve gelecekteki altı adet birbiri içerisine geçmiş öykü anlatılıyor. Filme uyarlanırken pek çok ünlü isim filmde rol alıyor. Amerikadaki gösterim tarihi 26 Ekim. Daha fazla bilgi için bağlantı.http://www.unsungfilms.com/4557/coming-soon-cloud-atlas/


Bu film de bir kitap uyarlaması gibi gözükse de tam olarak öyle değil. Film Mel Brooks'un oğlu Max Brooks'un yazdığı kitabı temel alsa da kitapta bir öykü anlatılmıyor. Onun yerine bir zombi istilasında neler yapılması gerektiğini ve diğer detayları anlatan bilgi veren bir eser :)  Film ağır topu ise Brad Pitt olacak. Filmi izlemek için ise Haziran 2013'ü beklemek gerekecek.



Şimdiye kadar hiç duymadığım Peter M. Lenkov'un aynı adlı çizgi romanından uyarlanan film her türlü müsibete karşı mücadele veren iki ölü polisi anlatıyor. İsmin açılımı ise Huzur İçerisinde Yatsın Bürosu/Rest in Peace Department. Kulağa bir hayli ilginç geliyor. Filmde Ryan Reynolds ve Jeff Bridges oynuyor. Ne yazık ki bu film için de 2013 Haziran'ı beklemek gerekecek.

Hiç yorum yok: