Perşembe, Temmuz 14, 2011

Şarlok Holms : Bir Gölge Oyunu

Guy Ritchie'nin çektiği ilk Sherlock Holmes filmini pek bir beğenmiştim. Anlatım tarzı, istimpunk ögeleri, biraz abartmış olsa da dövüş teknikleri ve Londra'nın puslu havası çok eğlenceli idi. İlk filmden hemen sonra devamının çekileceği zaten konuşuluyordu. Holmes'un baş düşmanı Profesör Moriarty'i ise Brad Pitt'in oynacağına dair de rivayetler vardı ama olmadı. Onun yerine şeytani zekalı bilim adamını Jared Harris oynuyor.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (pek bir Martinvari bir isim olmuş) 16 Aralıkta gösterime girecek. İlk fragmanı da yayınlandı. Fragmanda ilk filmdeki gibi ağır çekim dövüş sahneleri yine ön planda. Holmes Viktorya tarzı karatesine devam ediyor. Olaylar Avusturya veliahtının öldürülmesi ile başlıyor. Sonrası meçhul.

Holmes'un bir türlü diş geçiremediği Irene Adler karakterinin bu filmde olup olmadığını anlamadım. Imdb.com'da ismi geçse de filmin resmi sitesinde bahsedilmiyor. Bu filmin esas kadın kahramanı ise İsveç doğumlu Noomi Rapace. Kendisi ölümünden sonra üne kavuşan İsveçli yazar Steig Larsson'un sinemaya uyarlanan Milenyum Serisi ile tanınmıştı.

Velhasıl her şekilde Sherlock Holmes film ve öykülerinin hastasıyım. Huzurlarında Holms, Watsın ve Bir Gölge Oyunu. Hayi hak!

Hiç yorum yok: