Perşembe, Nisan 11, 2019

Yine mi Akira?

Son dönemde elindeki malzemeyi tüketen Holywood yeniden çekimlere, fantezi, bilim kurgu kitaplarına, Avrupa sinemasına, uzak doğu sinemasına, çizgi romanlara ve bilgisayar oyunlarına sardırdı. Ama yaratıcılık giderek tükenirken gişedeki mangır beklentisi ise büyürken sıra sonunda anime ve mangalara geldi. Ne yazık ki yukarıda saydığım pek çok kopya sadece aslını yüceltti. Yani çöp değerli para kayıpları oldu. İlk başta aklıma gelenler Battlefield Earth gibi oyunlar, Dragonball ve Ghost in the Shell gibi anime/mangalar, Dark Tower gibi romanlar, The Sound of Thunder bu uğurda telef olan nice yiğitlerden bazıları. 

Son haberlere göre Holywood denen obur öğütücü en son olarak, tekrardan Akira'ya el atmış. Leonardo Dicaprio yanına Akira'yı çizen Katsuhiro Otomo ile (Bu arada Japonların bizim gibi taktığı yok. Bir biz dertleniyoruz valla. NE giren çıkan varsa artık.) Warner Bros ilen birlikte Akira'nın film projesini bir kez daha canlandırmışlar. Daha önceki denemelere göre bir hayli ilerlemişler gibi duruyor. Film yönetmeni ise pek sevdiğim Taika Waititi olacakmış. Otomo ve Waititi'ye rağmen film için paylaşılan özet beni endişelendiriyor. Kısaca şöyle anlatabilirim. Neo-Manhattan'da (Evet, Tokyo değil. Dakka bir gol bir.) bir genç adamın geliştirdiği telekinesiz yeteneği fark edilince ordu tarafından bir silaha çevrilmek üzere ele geçirilir. Bunun üzerine bar işleten kardeşi Kaneda (Mekancı?? vurdu ve gol oldu) onu kurtarmak üzere yeraltı örgütü ile bir maceraya atılır. Sonra Akira'yı ve yıllar önce olan patlamanın nedeni öğrenirler vs vs. Daha fazlasını yazmaya miğdem izin vermiyor. Detayı burada var. 

Waititi mangayı esas alacağına ve uzak doğulu oyuncuları kullanacağına yeminler de etse gerek huysuz olmamdan, gerek ekledikleri ögelerden gerekse geçmiş örneklerden dolayı hiiiç umutlu değilim. Ayrıca bu filmin sağlık için iyi ama eğitim için zararlı olacağına da sanmıyorum. Yine de siz bana bakmayın. Film olursa siz karar verirsiniz. 

Bu arada filmini bilmem ama abiler Kaneda'nun motorunu bir şekilde yapmışlar. Hiç fena değil ;)



İlaveten daha önce bahsettiğimiz amatör gençler beni daha çok etkileyen görüntüler çekmişlerdi. Sanki film olmadan bu iyi niyetli girişimde kalsa daha hayırlı olacak gibin.

Hiç yorum yok: