Pazar, Kasım 09, 2014

Hitit Güneşi Podcast Epizort 85! İskoçyadan geyikler!

Niye geciktik: Death Metal albümü çıkarıcaz

Bu sene, üzerinden aylar geçti ama bu sene, dedik ki İskoçya'yı yerinde görelim, bakalım bu İskoçya'nın ayrılması nedir, ne değildir, bu ürettikleri içkiler ne menem bir şeydir, dağlarlardan, göllerden bahediyorlar, bir şeye benzer mi ve daha nice sorunun cevabı için Hitit Güneşi ekibi olarak İskoçya'ya çıkartma yaptık. Dere tepe düz gittik. Nice göl, dağ ve ada gezdik. Belirtmek gerekiyor ki huzurlu, sakin ve güzel bir ülke. Havası biraz sisli ama güzel, ara ara soğuk, çoğunlukla bulutlu. Hoş bizim gittiğimiz her yerde güneş çıktı.

Her neyse bu güzel ziyaretimiz sırasında Loch Ness'in kıyısında Fort Agustus'ta konakladık. Aradık, taradık gölü ama öyle canavar felan yoktu. Ama göl pek güzel. Konakladığımız tarihi bir binaya konmuş otelin şömineli salonunda geyiğe verdik kendimizi. Yanda odunların çıtırtıları bir yanda, elimizde içkilerimizle biz bir yanda. Arada gelip içki servisi bile yaptılar. Bir süreliğine kendimizi asilzade sandık valla. Ne konuştunuz derseniz buyrunuz.

Hakan, Özgür ve Mert oturdu. Ellerinde kadehleri, önlerinde şömineleri, Birleşik Krallık topraklarındayken konuya Kral Arthur ile ilgili bir film haberinden girdiler. Warner Bros'un altı filmlik bir Kral Arthur film serisini tartıştılar. Kaç film olurdan, film olur mu tartışıldı. Yeni dönemin gözde dizilerinden Vikings de masaya yatırıldı. Tarihsel olguların filme çekilmesi ve öyküleştirilmesinde neler kaybolur, neler eklenir. Bu soruya geyiğin dibinde cevap aradılar. Olmadı gezdikleri bir kalenin anlatımını öne sürüp geydiler de geydiler.

- Mert

Not: Tembel podkast editöründen iki laf: Bu kayıdı Nisan 2014'te kaydettik. Bu kadar geç yayına sürmem rezillik, özür dilerim. Yakında kayıtlarımızda tekrar hızlılık olacak, endişe etmeyin!

Linklere gelelim! RSS'den indirmiyorsanız zıplama çizgisinin hemen ardında!

MP3 olarak indirmek icin buraya gidiniz. Burdan dinlemek isterseniz hemen aşağıdan bu işi yapabilirsiniz.

Bu adama bir de yarışma teslim ediyorlar!

Hiç yorum yok: