Cumartesi, Ağustos 09, 2014

Hiçbir şey bilmiyorsun Jon Kar

Jon Snow ya da Jon Kar (Türkçe çevirisini okumadım) Taht Oyunlarında şimdiye kadar hayatta kalan karakterlerden biri ya da öyle gözüküyor. Konu karakter katili G.R.R. Martin olunca hiç bir şey belli olmadığı gibi Jon Snow'un cehaleti bizim için de geçerli. Hiçbir şey bilmiyoruz. Somn dönemde duyduğum ama erdemlerimden biri olarak kulak tıkadığım bir teori vardı. Ancak bu teoriden kaçmam mümkün olmadı. Konuyu uzatıyorum çünkü henüz kitabı okumamış ya da çok az okumuş olanlar için, tabi ki dizi için de geçerli, veyahut kitapların geleceği hakkında bilgi/fikir edinmek istemeyenler için top çeviriyorum. Eğer Jon Snow ile ilgili bu teoriyi öğrenmek istemiyorsanız bu satırdan sonrasını okumayın. 
Efendim, benim ilk kez Tuğba Hanımefendi'den duyduğum ama şu günler nette pek çok yerde karşıma çıkan teoriye göre Jon Snow rahmetli Eddard Stark ve annesi meçhul bir kadının evladı değil. Eminim ki pek çoğunuz iyilik timsali, onurlu, dürüst, sağdık, kurallara bağlı, saf ve haliyle ölü olan Ned'in nasıl böylesi bir ihanet yaptığını anlamamışsınızdır. İşte bu teoriye göre zaten biricik Eddard Stark pek sevdiği ya da seveceği eşi Catelyn'e ihanet etmiyor. Ancak çocuk bir Stark. Fakat işin esas can alıcı yerine gelirsek de aynı zaman bir Targeryan. Özetle Jon, Ned'in Robert Baratheon ile sözlü olduğu halde Rhaegar Targeryan tarafından kaçırılan ya da kaçan kız kardeşi Lynna ile Rhaegar'in kızı. Yani Deli Kralın gayrimeşru evladı. (Evlilik olmadığı için) Aynı zaman da Vicerys ve Daenerys'in de yeğeni.

İşin iki önemli sonucu var. Bir erkek bir Targeryan olarak, her ne kadar gayrimeşru olsa da bazı detaylar çözülebilir, artık Demir Taht'ın yeni bir taliplisi var artık. İkincisi ise Stark kanı ile Targeryan kanının birleşmiş olması. Bir yanda ejderhalar doğuran bir aile, ancak deli, diğer yanda ise doğaüstü güçlere sahip bir aile. Birleşiminin ne olacağını görmek ilginç olacaktır. Tabi ki bu bir iddia. 

Gel gelelim bu iddiayı gayri resmi olarak doğrulayan biri var. O da Sean Bean. Kendisi yeni sezonda diziye döneceğini ve mutlu hatıralarda Eddark Stark'ı oynayacağını müjdelerken Jon Snow'un da babası olmadığı beyan etmiş. Haber burada alın okuyun. Bu da iddianın doğruluk payının yüksek olduğunu gösteriyor. Aşağıda Alt Shift X'in konuyu gayet güzel özetleyen videosu var.


Hiç yorum yok: