Pazar, Mart 09, 2014

Kısa Film: Project Arbeiter

Yıl 1943. İkinci Dünya Savaşı olanca hızı ile devam ediyor. Kuzey Avrupa'da Nazi işgali altındaki Polonya'da sınırı. Bir uçak tek başına düşman hava sahasında süzülüyor. Mürettebatın arasında Saha Ajanı Yüzbaşı Joseph Colburn var. Özel bir görev için hazırlanıyor. Çok gizli bu görevin kod adı "İşçi". İşçi Projesi müttefiklerin Nazilere karşı geliştirmiş olduğu en önemli silahlardan bir tanesi. Geliştirilme safhası biraz karışık. Fakat Yüzbaşı uçakta teçhizatını kuşanırken biliyor ki bu görevin geri dönüşü olmama ihtimali çok yüksek. Ona rağmen kararlı. 

Project Arbeiter bir grup hevesli insan tarafından ciddi emek, vakit ve para harcanarak çekilmiş yirmi dakikalık bir kısa film. Nette karşılaştığımız pek çok kısa filmden daha uzun ancak kesinlikle izlemeye değer. Yüzbaşı Amerika'nın bir Fallout zırhı içerisinde maceralarını izlemek gibi biraz da. Ama iyi efektler, güzel bir oyunculuk ve eski savaş filmlerinin havası var. Benim vaktim dar derseniz aşağıda kısa tanıtımı var ama bence siz yine daha da aşağıya inip bu kısa filmin tamamını izleyin.




Ne yazık ki filmi çekenler sitelere bağlantı vermemişler ve filmi youtube'dan izlemenizi rica ediyorlar. Aşağıdaki bağlantıdan filme erişebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=3MWQHBsalOM&list=UUnq-qltV5JWOvoNz31-5gIw&feature=share

Hiç yorum yok: