Cuma, Kasım 01, 2013

Man from Earth devam edecek mi?

Geçenlerde pek sevdiğimiz film Man from Earth'ü tekrar seyredip eğlenirken nette biraz dolaşıp hakkında bir şeyler okuyayım dedim. Derken kickstarter'da filmin ikincisi için para toplandığı gördüm. Bugün yazarım yarın yazarım derken para toplama süresi doldu ve hedeflenen 175 Bin USD toparlanamadan çalışma havada kaldı. 

Kendi aramıza konuşurken ilkinin gayet tadında olduğunu ve ikincisinin çekilmesinin hem olayın büyüsünü bozacağını hem de biraz finansal kaygılar taşıdığını düşünüyorduk. Açıkcası film gayet basit ve özdü. Neredeyse bir tiyatro oyunu gibi bir evin salonunda ve bahçesinde geçen, tamamen konuşmalara dayanan, zekice bir fikrin etrafında fazla dağılmadan oluşturulmuş bir filmdi. İkincisinin aynı başarıyı tekrarlaması bir hayli zor gözüküyor. Her ne kadar aynı ekip, yine bağımsız olarak çekmeye niyetlenmiş olsa da bana biraz ilk filmi aşmaları zor geliyor. Yine de bu durum yeni film çekilmesine engel olamalı. 

Bu arada filmin tiyatro uyarlaması için de çalışmalar varmış. Dizisini isteyenler de mevcut. Bana dizisi İskoçyalı tadında yani yavan olur gibi geliyor. Uzun uzun yazılabilecek bir konu değil. Yazılsa da orijinalliğini kaybedecektir. Siz ne dersiniz?



Hiç yorum yok: