Perşembe, Kasım 21, 2013

Firefly ölmedi, yüreğimizde yaşıyor. Bir de raflarda.

Firefly kimimizin pek sevdiği, tadı damağında kalan, devam etmemesinden  esef duyduğumuz, kimimizin de uzayda kovboy, sığır mı olur dediği bir dizi. Ben şahsen ilk grubu temsil etmekle beraber ismini vermek istemediğim bazı kişiler (Hakan misal) bu nadide eseri beğenmiyorlar. 

Joss Whedon'un bence en başarılı işlerinden bir tanesi. Yaratmış olduğu basit ama zekice detaylar içeren gelecek bir kaç fırça darbesi ile bir westerne dönmüş durumda. Sıkça bana Cowboy Bebop'u da hatırlatmıyor değil. Çin medeniyeti ve kültürünün arada çaktırmadan arada kör gözüne parmak bir arka planı var dizinin. Pek uçu açık öykü ile aramızdan ayrıldı bu güzel dizi. Ardında dizi kadar tat vermeyen bir film ve 2012'de Dark Horse'un çıkarttığı çizgi romanlar ile.

Tor.Com'un haberine göre Dark Horse kaldığı yerden devam edip çizgi roman yayınlamaya devam edecek. Ancak bu sefer öyküler Serenity filminden sonra geçecek. Yani artık Mal, Jayne, Zoe, River,  Simon, Kaylee ve Inara'nın başından neler geçtiğini öğrenebileceğiz. Kalanların toprağı bol olsun. 29 Ocak 2014 günü Dark Horse Serenity: Firefly Class 03-K64—Leaves on the Wind adı ile yeni çizgi romanı yayınlayacak. Shiny!

Hiç yorum yok: