Pazartesi, Şubat 11, 2013

Blizzard, World of Warcraft, Görsellik ve sinema


Warcraft 1994 yılında piyasa sürüldüğünde Intel 486 DX işlemcili ve 8 MB Ram'i olan sıkı bir makinem vardı. O fazladan 4 Ram için sanırım 200 USD civarı fazladan para vermiştik. Her neyse Windows 3.1 adlı Dos tabanlı bir işletim sistemi ile mutlu mesut yaşıyordum. 1.44 disketler ile el altından edinilen pek çok oyun vardı. Bir kısmı bir hayli basit, bir kısmı gayet karışık ve etkileyici hikayelere sahipti. Sonra elime Warcraft geçti. Önce orklarla oyunu bitirdim. Sonra insanlarla bitirdim. Akabinde yaş günümde pek sevgili biraderim bana aldığı Soundblaster 16 ses kartı ile aklımı yitirdim bir kez daha bitirdim. Konuşan, espri yapan, minik minik yaratıklar koşturuyordu. Akabinde Warcraft 2 çıktı. Onu Warcraft 3 ve Warcraft 3 The Frozen Throne takip etti. Hepsini güruh olarak nefesimizi tutup oynadık. Networkler kurduk bir daha oynadık. 


Ama Blizzard en ağır darbeyi World of Warcraft ile vurdu. On milyonun üzerinde insan evladını esir eden oyunun ardı ardına devam paketleri çıktı. Geceli gündüzlü oynadık. Ekipler kurduk oynadık. Uluslararası oynadık. Gecenin bir saatinde hırs ile oynadık. Oynadık da oynadık. Bu kadar lakırdıyı bilgisayar oyunları ile sorunumuz olduğunu ifşa etmek ya da uzun bilgisayar oyunları maceramı anlatmak için yapmadım. Bütün bunları Blizzard'ın milyonlarca insanı derinden etkileyen ve tabi ki kendilerine milyonlar kazandıran bir öykü, evren yarattığını göstermek için yazdım. Blizzard yaptığı tüm oyunları etkileyici, sürükleyici ve zengin bir görselle yaptı. Ve şimdi de World of Warcraft'ın filminin çekileceğini açıkladılar. 

 
Filmin yönetmeni son dönemlerdeki en başarılı bilim kurgu filmlerden biri olan Moon'un yönetmeni Duncan Jones olacak. Senaryou ise Blod Diamonds'ın da senaryosunu yazan Charles Leavitt yazacak. Jones'ın ilk filmi Moon çok başarılıydı. Neredeyse tek bir oyuncu ile tüm filmi tamamlamıştı. World of Warcraft'ın filminde nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyorum. Blizzard'ın geçmişteki karnesi bu işi iyi yapacağını gösteriyor. Eğer bir kurgu faciası olmaz ise filmi zevkle izleyeceğimizi umuyorum. Neden bu kadar Blizzard'a mı güveniyorum. Açıklayayım.




Yukarıda Warcraft 3 Frozen Throne'dan bir görsel var. Bir veliahtın nasıl kral olduğunu anlatıyor. sanırım sene 2003. İlk seyrettiğimde bir hayli etkilenmiştim. Genç Prensin kuzeyden değişmiş ve ruhunu satmış olarak dönüp her şeyi yıkmasını dramatik bir şekilde anlatmıştı Blizzard. 


Bu görüntüler ise WoW'un üçüncü bölümünden. Klasik bir bilgisayar oyunu başlangıcı aslında. Esas kötü adam Arthas'ın kuzeyin donmuş topraklarında peşinde düşecek kitleleri çağırırken gösteriyor. Basit bir konu ama etkileyici görüntüler.


Son olarak da bu görüntüler WoW'un son bölümünden. Her ne kadar panda olayına neden bulaştıklarını bilmesem de ork ve insanın mücadelesini ve akabinde basit işçinin yaptıkları Kung Fu Panda tadında pek lezüzatlı anlatıyor. Diyeceğim o dur ki Blizzard kısa da olsa yıllardır pek çok etkileyici görüntüyü sunmanın yanı sıra milyonları peşinden sürükleyen öyküleri adice! kurgularla anlattı. Bu nedenlerle filmden gayet umutluyum. Halen tatmin olmadıysanız alın size başka bir Blizzard dehası Starcraft'tan görüntüler. Sene 1998.




4 yorum:

Hakan dedi ki...

Fazladan 4 RAM ne olsa ki?

Bash dedi ki...

Katilmiyorum ya, oyundan film pek iyi olmuyor, oyunun hayranlari begenecektir eminim, biz de fantezi sever olarak izleriz ama sabun kopugu olur bence hele oyun mekaniklerini falan katarlarsa... Bakalim yanilacak miyim.

EnT dedi ki...

Normalde ben de katılıyorum bilgisayar oyunlarından yapılan filmler için. Ama bu konuda Blizzard'ın iyi bir iş çıkartacağına düşünüyorum. Adamlar son 20 yıldaki tüm projelerini başarı ile sattılar. Tabi ki bu fazla WoW oynamaktan mütevellit beyin bulanması da olabilir.

Hakan dedi ki...

Ben Doom'un filmine sinemada gitmiş adamım! :P