Cuma, Şubat 22, 2013

Utopia - Bir dizi komplolar

İngiltere'de Channel 4'ün yaptığı Utopia, 6 parçalık bir dizi.
Hastası olmamak zor. Daha sadece iki bölüm izlemiş olmama rağmen Utopia'nın karanlık, paranoyak ve çizgi-romanlı senaryosu beni içine çekti.



Tımarhanedeki bir deli tarafından yazılan çizgi roman taslağı kimin eline geçerse iki tane son derece serseri katil gelip hayatlarını sona erdiriyor. Bir yandan sağlık bakanlığında olup bitenler ve son 20 yıldır İngiltere'deki bulaşıcı yeni hastalıkların nerden geldiğinin 'Ütopya Deneyeleri' adlı bu çizgi romandan öğreniyoruz.

Normal yaşamlarından tümüyle farklı bir dünyaya fırlatılan karakterlerimizin hayatı çok hızlı bir şekilde değişiyor.

Gerek gerek kara komedi unsurları da içerse, Utopia damardan bir komplo serisi. CIA'yı bile cebinden çıkartıp kendisine oyuncak eden gizli servislerden tutun, 11 yaşında zor bir hayatl dışında bir şey tanımamış bir çocuğun varlık mücalelerine, Utopia kendisini izletiyor. Daha ikinci bölümdeyim ancak işin ucu İlluminati'ye bağlanırsa hiç şaşırmam!

Ayrıca yine Channel 4'ün bomba teknolojik taşlama dizisi Black Mirror / Siyah Aynalar tekrar başladı. Eğer şansımız yaver giderse hafta sonu podcast olarak konuşma planlarımız var ancak gidin izleyin. Özellikle Seri 1 bölüm 3 (The Entire History of You) ve Seri 2 bölüm 1 (Be Right Back) kesinlikle izlenmesi gereken bölümlerden. Hatta hazır Utopia bitmişken gidip 2. bölüme de bakayım!

Hiç yorum yok: