Salı, Haziran 30, 2009

Hitit Gunesi Epizort 13!

Basar, Eralp, Hakan ve Kansu. Konular:
- Ikinci el kitaplar
- Dijital Kitaplar ve DRM
- Her bi boka muhalefet cikan ingilizler
- Turkce Ceviriler
- Eralp ve bu gunlerde cevirdikleri
- Stephen Donaldson, Gap ve Covenant serileri
- Elif Safak ve Turkceye gerisin geriye ceviri olayi
- Askerde nasil kitap okunur
- Ceviriler ve terimler
- Baskan Yayinevi anilari ve ne kadar boktan olduklari
- Japon Bilim Kurgu olayi
- Japonlarin adaptasyon cilginligi

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Guzel ama kisa epizort olmus. Bes senedir internetten ikinci el kitap alan biri olarak iki uc laf edeyim dedim... bu arada hakan, iki ayri comment seysi var, biri libsyn'de biri sitede. Oyle rastgele seettim ben de. ikisini birlestirmek mumkun olsa super olur valla.

Amazon'da bazen cok ucuza kitap bulunsa da, shipping'den yardirdiklari dogru. Ancak bazi durumlarda tek bir saticidan alis veris yapmak mumkun olabiliyor, o zaman da shipping oldukca azaliyor. Soz gelimi, ben bundan dort sene evvel, butun terry pratchett kitaplarini tekrar satin aldim, tanesi 1 dolara kadar olanlar vardi, ve de temizdiler. Ayni amazon marketplace uyesinde bazen alti tane buldugum oldu, bu durumda da mesela ilk kitaba 3 dolar, sonraki kitaplara 25 sent gibi posta ucretleriyle oldukca ucuza edindim.

Ikinci el kitap icin abebooks amazon'dan daha iyi, shipping konusunda daha ozgur birakiyorlar insanlari, direkt saticiyla anlasabiliyorsunuz mesela on kitap alacaksaniz.

Bu epizortta soylenenlere de bu noktada katilmiyorum, ozellikle mystery yahut eski sf paperbackleri aliyorsaniz hakikaten cok cok ucuza geliyor. Birinci el paperbackler 7 dolar civarinda olunca bir dolara bulmak farkediyor, eger dedigim gibi topluca alma olanagi varsa shipping de ucuza gelebiliyor. Simdiye kadar kotu durumda hic kitap almadim, aslinda kotu durumda kitap nasil olur onu da bilmiyorum, katran dokulmus, okunamayacak haldeyse eyvallah.

Ders kitaplari icin de www.dealoz.com diye bir site var, bir suru online kitap satis sitesi arasinda karsilastirma yapiyor, yuz elli dolarlik bir kitabi japonyadan otuz dolara aldigim vakidir. Edebi kitaplar icin de calisiyor, ama ders kitaplari icin ufak tefek siteler de eklenmis halde. Ayrica abebooks'ta cok cok pahali bazi kitaplarin cin yahut hint baskilarini abarti ucuza bulmak da mumkun olabiliyor.