Pazar, Ağustos 16, 2015

Kısa Film: The Rush

Blizzard'ın yaptığı işleri hem severim hem de saygı duyarım. Adamlar bir bilgisayar oyunundan çok daha fazlasını yapıyorlar. Bunu yaparken de yaratıcılığın yanı sıra çok ciddi bir çalışma, disiplin, detaycılık ve zeka katıyorlar işlerine. Adamların yaptığı her oyun detayları, hikayesi ve atmosferi ile bir kitap, bir film gibi. Bunun en son örneğini dört gözle gösterime girmesini beklediğimiz World of Warcraft filminde görebileceğiz. Umarım iyi bir film olur. Duncan Jones'dan gayet umutluyum.

Blizzard demişken Warcraft'ın yanı sıra devasa diğer oyunları Starcraft'ı atlamamak lazım. Bence ilk filmi yapılması gereken oyun idi. Zaten oyunun kendi içerisindeki görüntüler başlı başına film gibiydi. Buradan bir film çıkıp çıkmayacağını ileri göreceğiz. O güne kadar başkalarının yaptığı kısa filmlerle idare edeceğiz.

Bu kısa filmlerden biri de Freddie Wong'un çalışmassı "The Rush". Rocket Jump adlı firma tarafından çekilen film zerglerin saldırısını anlatıyor. Gençkene Starcraft ve benzeri oynarken büyük sayılar kanunu dediğimiz bir kural vardı. Bir birimden yeterince çok sayıda üretebilirsen hep başarılı olursun. Tabi ki bu sayı her zaman değişir ve mesele onu bulmaktadır. Ayrıca bu sayı her zaman beşin katları olmak zorundadır :) Her neyse Starcraft'taki zergling adlı yaratıkların saldırısı büyük rakamlarından dolayı bu bahsettiğim kanun çerçevesinde işe yarar. İşte film bunu anlatıyor. Bir nevi bir western filmindeki kızılderili saldırısı öncesindeki gerginliği anlatan başarılı ve bir o kadar da gerçekci bir film. Biraz da sert. Uyarmadı demeyin.
 

Hiç yorum yok: