Cumartesi, Şubat 15, 2014

Günbatımdan şafağa dizi olarak devam ediyor

Günbatımından Şafağa ya da ecnebi dilindeki karşılığı ile From Dusk Till Dawn taa doksanlı yılların ortasında çekilen sinemalarda birazcık sönük kalsa da fantastik, korku ve türevlerini sevenlerin bayıldığı Tarantino’nun duyulmaya başladığı, Clooney’in parladığı, Rodriguez’in patladığı bir filmdir. Müzikleri pek sevdiğim Latin Blues/Rock kumpanyası Tito ve Tarantula’ya aittir. Filmi halen her seferinde beğenerek izliyorum. Daha sonra filmin yazarı Robert Kurtzman olayın hafiften suyunu çıkartarak devam filmleri çekti ama hiç birini izlemeye değer bile bulmadım. Eğer seyreden var ise değerli fikirlerini bekleriz. Velhasıl bu kült filmin çekilişinden yaklaşık 18 yıl sonra Amerika’da yeni yayın hayatına başlayacak El Rey kanalında dizi olarak karşımıza çıkacak.

Pek çok devam filmi ve devam dizisinden farklı olarak dizinin başında Roberto Rodrigez bulunuyor. Bu nedenle bu dizinin izlemeye değer olacağını düşünüyorum. 11 Mart’ta Amerika’a gösterime girecek dizide filmdeki olaylar anlatılırken daha geniş detaylara yer verilecek. Gecko kardeşler, Fuller ailesi ve tabi ki bir dönem ilgiyle seyrettiğimiz Satanico Pandemonium namı diğer Salma Hayek’in derinlemesine öyküsünü öğrenebileceğiz. Ayrıca dizide herkesin favori barı Titty Twister’ın ve vampirlerin Aztec mitolojisi ile olan ilişkilerini de bulabileceğiz.



10 bölümlük dizinin ilk tanıtım görüntüleri yayınlandı. Pek sahneyi filmden hatırlayabilirsiniz. Dizide büyük kardeşi D.J. Cotrona (G.I. Joe’da ufak bir rol), küçük kardeşi Zane Holtz (Percy Kackson’da ufak bir rol), Fuller ailesinin dindar babasını Robert Patrick(muhteşem T-1000 J), kızı Madison Davenport, çekik oğlanı Brandon Soo Hoo, şerifi Don Johnson ve en önemli addedilebilecek karakter olan danseden vampiri ya da Satanico Pandemonium’u Eiza Gonzales oynuyor.



Yukarıdaki ilk görüntüleri seyrettim. Aşağıda da var. Açıkcası filmden daha ilginç ya da merak uyandırcı sahneler görmedim. Tabi ki çok kısa parçalardan ibaret bu tanıtımdan sonra daha çok şey anlatan görüntüler çıkacaktır. Onlara göre bir fikir edinmek daha mantıklı olacak. Her şeye rağmen Danny Trejo’nun içki servisi yapmadığı, Tom Savini’nin monte edilmiş toplu tabancasını göstermediği, Vietnam anılarını paylaşmayan bir Fred Williamson’u olmayan, Salma hayek’in sahnede bizi büyülemediği ve daha da önemlisi Richard M. Garcia’nın yavru kediler! için çığırtkanlık yapmadığı bir dizi biraz sönük kalacak gibi geliyor bana.


Hiç yorum yok: