Cumartesi, Mart 16, 2013

Kediler uzaktayken fareler naapar?

...oyun oynarlar!!!

"Fareler oyunda, blog küllerinden bir online dergi olarak yeniden doğdu. İki (belki üç?) ayda bir yayınlanacak, hem browser’da ayrı blog postları olarak, hem dergi tasarımı ve bütünlüğüyle pdf (ya da afilli flash uygulaması) olarak okunabilecek bir dergiye dönüştü" diye yazmış edütör.

Fareler Oyunda, blog olarak bir dönem var olmuş. O dönem varlığından habersizdim, ne yalan söyleyeyim. Artık e-dergiyi takip edip arayı kapatacağımı umuyorum. Fareler Oyunda, eski Oyungezer tayfasından Mehmet Kentel editörlüğünde organize olmuş. Oyungezer, bilenler bilir, bence bir dönem (bir dönemin altı çizili, evet) Türkiye'de yayımlanan en iyi oyun dergisi idi. "Aterici ergen" dimağının çok üstünde, ötesinde bir muheyyile ile üretilen çok sağlam yazılar olurdu içinde. Sonraları o tad kayboldu. Ama ne gam, Fareler Oyunda, hem o tadı, hem de daha fazlasını vaadediyor bize. Oyun incelemeleri, eleştirileri yine var. Ama çok daha zihin açıcı başka şeyler de: Misal bu sayının dosyası "oyun mekanları". Çok güzel yazılar var bu dosyanın içeriğinde, vallahi başka yerde okuyamazsınız.

Velhasıl Fareler Oyunda, "bi şeyler eksik" dediğimiz bir mecrada ciddi bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor; ömrü uzun olur inşallah.

Mart 2013 sayısı brovzırlarda efenim. Feed'lere katık olsun...

http://www.fareleroyunda.com/




2 yorum:

inesis. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
inesis. dedi ki...

söylediklerinize çok sevindim, paylaştığınız için de çok teşekkürler. katkılarınızı da bekleriz! :)