Perşembe, Mayıs 26, 2011

Priest 3D / Rahip 3B

Geçen hafta, bilerek, isteyerek ve farkında olarak 3 boyutlu Rahibe gittim. (Hmm böyle söyleyince ilginç geldi kulağıma, neyse). Neyi biliyor ve farkında idim derseniz tabi ki kötü bir film olacağını. Veyahut kötü demeyelim de vasatın altında diye adlandıralım.

Filmimiz daha önce de kol kola Legion'ı birlikte yapan oyuncu Paul Bethany ve taze yönetmen Scott Charles Stewart'a ait. Film hikayesini ise Priest(Hangul) adlı Kore manhwa'sından alıyor. Manhwa ise Kore mangası olarak tanımlanabilir. Tabi ki kabaca bir tanım ama olsun. Bana çok da farklı gelmediler.

Çizgi romanı okumadığım için onun hakkında çok bir şey yazamayacağım ama vikiden anladığım kadarı ile vampirler ile kovboyları karıştıran bir tarzı var. Muhtemelen de filmde olmayan ama ilerleyen sayılarda çizgi romana dahil olacak düşmüş melekler falan da mevcut. Film ise daha dar kapsamlı. İnsanoğlu, yani hristiyanlar, yüzyıllardır vampir denen, yarasadan bitme, ecinnilerle kıyasıya ve bitmek bilmeyen bir mücadele veriyor. Her nedense bu mücadele teknoloji her ne kadar ilerlerse ilerlesin aynı şiddette ve çözümsüz olarak devam ediyor. İnsanlık Judge Dredd'in takıldığı Mega City One görünümündeki şehirlerde, kilisenin gözetiminde mutlu yaşarken, kilise bu illete birden çözüm buluyor. Rahipler! Ama çok iyi eğitimli ve alınlarının çatısında haç olan rahipler. Büyük bir şansızlık ki yüzyıllarca düşünememişler. Velhasıl bu ruhban sınıfı tanrı sevgisi/korkusu ile dolu göğüslerini insanlık için siper edip, ateşli silahlara tenezzül etmeden kesici ve delici cisimlerle vampirlerin emdiği kanı burunlarından getiriyorlar. Kalan vampirler ve yancıları/yalakaları (insanlar ısırılınca vampir olmuyor, hastası oluyorlar) şehirlerden uzak hapishane benzeri toplama kamplarında huzurlu bir hayata başlıyorlar.

Filmimizde bu olaylardan makul bir süre sonra, artık işe yaramaz hale geldikleri için ağır sanayi işçisi tadında çalıştırılan rahiplerin toplumda sevilmediği bir tarihte başlıyor. Sonrasında kızılca kıyamet kopuyor. Kan, revan, irin ve organlar birbirine karışıyor. Ne yazık ki bu karışıma sık sık sorularda ekleniyor. Nasıl yani? Bu biraz garip değil mi? Fizik kanunları? gibi gibi. Filmin hikayesi basit ve kurgusu yan yollara sapmadan başlıyor ve bitiyor. O açıdan taktir etmem lazım. Fazla açılmadıkları için sonunu zahmetsizce toparlamışlar.

Film çok başarılı değil, sevmediğim bir yöntem olsa da IMDB'yi de yanıma alıp, onlar da 5.6 vermişler, bakın kötü diyorum :) Vaktiniz varsa, canınız sıkılıyorsa izleyin. Yoksa değmez. 3 boyut da hikaye bu arada.

Hiç yorum yok: