Çarşamba, Nisan 27, 2011

Bafta Ödülü, Doktor vs. Şerlok!


İngilizlerin TV oskarları, Bafta 2011 (British Academiy Television Awards) ödülü adayları açıklandı ve en tepede iki favorimiz var: BBC'nin Doctor Who'su ve yine BBC'nin Sherlock Holmes dizisi en çok aday olanlardan ve kafa kafaya gidiyorlar.

Yeni Doktor dizisi BBC'de geçen Cumartesi yayına girdi ve 6.5 milyon izleyici çekmiş (ben üşengeçlikten daha izlemedim ama BBC iPlayer'den HD versiyonunu indirdim).

Baş Aktör adayları arasında hala yeni diye andığımız Doktor, Matt Smith var. Benedict Cumberbatch da Sherlock Holmes rolü ile aday.

İşin ilginci, Doktor'un yapımcısı Steven Moffat (ayrıca yine sevdiğim Coupling komedisinin yazarı), Sherlock dizisinde de çalıştı. League of Gentlemen adlı (This is a local blog for local people! (kaç kişi bu referansı anlar acaba)) gruptan olağanüstü yetenekli Mark Gatiss ile beraber yarattılar Sherlock dizisini. Haliyle her durumda kazanıyor Moffat amcamız.

Drama serisi adaylarında bizi ilgilendirelnler yine BBC'den Being Human adlı süpernatural dizi, Doctor Who ve Sherlock. Being Human hakkında çok iyi şeyler duymama rağmen henüz zaman harcayıp izleyemedim.

Bizlerin ilgisini çekebileceklerden birisi de Stephen Fry QI adlı bilgi yarışmasıyla aday. Umarım kazanır.

Hiç yorum yok: