Pazar, Şubat 28, 2010

Hitit Gunesi MiniMi Bolum 10 XL! - TRT Ankara Radyosu - Animasyon vs. 1/2

Supriz! TRT Ankara Radyosundan Bahadir Derya, Aslihan Sahin ve Efe Us bizlerle!
Haftaya ikinci bolumu!


 

Çarşamba, Şubat 24, 2010

Uzay 1999

Gecenlerde Berk ve Hakan'la C.A.R.S. tarafindan yurutulen insansiz otomobil deneyinin haberini paylasmistim. Berk (mealen) "Ah ulan ah, 2010 senesinde insansiz otomobilin degil bu devirde hala araba kullanan insanlarin haber olmasi gerekirdi." deyiverdi.

Bilim Kurgu bize neler neler vaad etti. Ne hayal kirikliklari yasadik. Bakiniz, misal, 1999 geldi gecti, Ay hala Dunya'dan kopup gitmedi.



Belli ki Buck Rogers tayfasi olayi 25. yuzyila oteleyerek iyi bir is yapmis.

Salı, Şubat 23, 2010

2009 Nebula Adayları Açıklandı



SFWA (Science Fiction and Fantasy Writers of America) tarafından dağıtılan Nebula ödüllerinin adayları açıklandı.

Benim pek ilgimi çekmez ama korku edebiyatı sevenler vardır belki. Horror Writers Association da kendi dağıttığı Stoker ödüllerinin adaylarını açıklamış.

Hitit Güneşi Epizort 30 - District 9 ve bişiler daha





MP3 olarak indirmek icin buraya gidiniz.

Köşedeki RSS linklerini de podkast yazılımlarınızla kullanabilirsiniz.

Pazartesi, Şubat 22, 2010

(Yenilendi!) Podcast haberleri - niye geciktik?

Merhaba ahali,

Bir süredir podcast yayınlamadığımızdan hemen n'oluyoruz yazayım istedim.

Elimizde hayli bir konudan konuştuğumuz 30. epizortumuz var, hazır yayına. Bunun üstüne iki tane Mini-mi-XL süprizimiz var. Ancak geçen ayın başında ben üst üste dört epizort yayınladığımdan Podcast dosyalarımızın sunucusundaki kota miktarımıza ulaştık. Bu miktarlar 28 Şubat günü rahatlayacaklar. Haliyle o zaman elimdekileri yüklemeye başlayacağım. Bir yandan da niye dosyalarımızın bu kadar büyük olduğunu araştırıp boylarını kaliteye hasar vermeden nasıl küçültürüz bakacağız.

Bütün sorun benim gaza gelip hiç yarını düşünmeden üst üste epizort çıkartmamdı. Özürler...

Umarım bu gecikmeler sizlerin bizleri unutmasına yol açmaz. Lütfen yorum ve düzeltmelerinizi gönderin! Özellikle benim kuru sıkılarımı...

Yeni Haber: Eeee, ben bi salağım, zaten neredeyse mono olan bi kaydı niye stereo encode ediyorum? Yarı boyuna düştü ve az sonra yayına girer! :) Şebek!

Secret of the Dragon

Genclik hatalarimiz arasinda saydigimiz TSR kitaplarinin Dragonlance yazarlari Margaret Weis - Tracy Hickman ikilisinin son numarasi olan Secret of the Dragon uzerine Bob Salvatore Margaret Weis ile konusmus. Meraklisi vardir elbet:

Salı, Şubat 09, 2010

Hitit Güneşi Epizort 28! Üç Geyik geyiklerkene....

Eralp, Hakan ve Yiğit geyiklerkene....



Şunlardan bahsettik ve bi takım başka şeylerden...



Pazartesi, Şubat 01, 2010

Hitit Güneşi Epizort 27! Guncel! Amazon Vs. Yayıncılar



Hey ahali!

Belki farkındasınızdır, belki değilsinizdir, bu Cuma günü Amazon Macmillan adlı yayınevini satıştan kaldırdı. Biz de hemen Eralp ile bir araya gelerek hakkında konuştuk:




Tabii bu konuda John Scalzi amcamız ve Charlie Stross kardeşimizin  dediklerine kesinlikle hak veriyoruz. Bir göz atınız olaya. Ayrıca Boingidiboing'de Cory Doctorow'un dediklerine de bir bakınız.

Amazon bu sabah bu davranışından vazgeçti ve Macmillan ürünleri tekrar satışa sunulacak/sunuldu ancak tekel örgütlerin üreticiler ve tüketiciler için ne kadar zararlı olduğu tekrar ortaya çıktı. Apple'in iPad cihazından da bahsettik (ve bol keseden sıktık heheh!).

Sizlerin yorumlarınızı merakla bekliyoruz.