Pazartesi, Mart 15, 2010

Hakan'dan Saçma Fikirler

Bazen aklıma nasıl saçma sapan fikirler geliyor inanamıyorum.

Beren ve Luthien'in hikayesini bilirsiniz. Luthien ormanda dansederken Beren'in gördüğü halinin meşhur bi illustrasyonu vardir... (Bakınız yandaki resim).

Bir yandan BBC'nin From Our Own Correspondent'i dinlerken dünya felaketlerinden bahsedilirken ekrandaki herşeyi minimize edince arka görüntü olarak bu karşıma çıktı ve aklıma gelen fikir "Acaba Luthien modern dans mı yapıyordu yoksa Lazlar gibi dimdik durup "Hop! Hop! Hoooy!" diye olduğu yerde zıplayarak mı dansediyordu???" oldu...

Sonuçta halk oyunu, Elf'ler modern dans/bale yapacak diye bir kural yok, belki bi ellerinde mendil, davul ve zurnaya oynuyorlardı arkada yüz elflik senfoni orkestrası yerine... Niye olmasın?

1 yorum:

Suzan dedi ki...

hikayeyi bilmiyorum (evet gercekten) ama luthien kendinden gecmiscesine bale yapar gorunuyor..ormanda tek basina, ilginc bi durum.
gecen aylarda yogaya gittim ilk defa, olaya bi turlu kendimi veremedim, yan gozle saga sola baktim surekli, bi de hareketlerden kaytardim paso, ama yine de bitince yarim saat yurumek zorunda kaldim vucudum kendine gelsin diye, pek sacma bisiydi, nedense o aklima geldi..