Pazartesi, Mayıs 04, 2020

Hitit Güneşi Haber Ajansı (HGHA) Sunar

Huzurlarınızda HGHA Haber Saati, ama önce özetler:

  • Disney şimdiden Mandalorian'ın üçüncü sezon hazırlıklarına başladı.
  •  Spy vs Spy'ın filmi geliyor.
  •  David Lynch Dune için günah çıkartı.
  • Venom 2 çekiliyor, ne yazık ki. 


Disney Skywalker serisini tamaladıktan sonra Yıldız Savaşları için hız kesmiyor. Mandalorian'ın ilk sezonunda eski filmlerin tadını yakalayanlar bir hayli çok. Üzerine bir de bebek Yoda gibi şirinlik muskası ekledikten sonra ikinci sezon kararı hemen gelmişti. Şimdi ise daha ikinci sezon yayınlanmadan üçüncü sezon için de çalışmalar başladı. Variety'nin haberine göre Jon Favreau üçün sezonu yazmaya başlamış. Gözüken o ki dizinin başarısı Disney için Obi-Wan Kenobi ve Cassian Andor dizilerinin de önünü açmış. Umarım yeni bölümleri de zevkle seyrederiz. 

Çocukluğumun eğlenceli Mad Dergisi çizgi serisi Spy vs Spy'ın film uyarlaması için çalışmalara başlanmış. Siyah ve Beyaz Casusun bitmek bilmeyen sinsi, hain ama bir o kadar da eğlenceli ve zekice planlarla birbirlerini öldürmeye çalıştıkları çizgi roman serisi için Ron Howard ve Brian Grazer prodükter olarak kolları sıvamışlar. Haberin detayı burada

Dune Frank Herbert'in muhteşem kitap serisi. Geçmişte bir kaç kez sinemaya uyarlandı ya da uyarlanmaya çalışıldı. İlk kez yönetmen Alejandro Jodorowsky kalkıştı ama hazırladığı büyük prodüksiyonun sonunu getiremedi. 1984 yılında David Lynch bu defa filmi tamamladı. Yıllar sonra 2000 yılında üç parça dizi olarak çekildi. Şimdi ise Blade Runner 2049'u çeken yönetmen Denis Villeneuve tarafından bir kez daha çekiliyor. Lynch'in filmi o yılların imkanları gözönüne alındığında fena değildi. Dizi uyarlaması net kötüydü. Son filmin neye benzeyeceğini göreceğiz ama Lynch açıkladığına göre seyretmeyecekmiş. Anlaşılan çektiği filmde istediği gibi çalışmasına imkan tanımamışlar. Kendisi bu halinin planladığı sürüm olmadığını düşünyor. Halen de bunu unutamamış gibi :) Son filmin kadrosu bir hayli güçlü gözüküyor. Sanırım yönetmenin can sıkıntısı daha da artacak.

Venom filminin ikincisinin ismi ve yeni vizyon tarihi belirlenmiş. Venom: Let There Be Carnage 25 Haziran 2021'de gösterime girecek. Daha önce de ifade etmiştim. İlki kötüydü. İkinciye ne gerek yauv?





Hiç yorum yok: