Pazar, Aralık 30, 2018

Seksenler geri dönüyor: Commando Ninja!

https://static1.squarespace.com/static/51b3dc8ee4b051b96ceb10de/t/5c23187c4d7a9c6cf88880df/1545803904214/?format=2500w
Kan revan, işte Vietnam
Seksenler sadece şalvar pantolonlar, uzun enseler, vatkalar, abartılı saçlar, renkli makyajlar, beta vhs çekişmesi, vidoe kaset kiralamak ve kafa ayarından ibaret değil. Pek lezüzatlı filmleri unutmamak gerekiyor.  Filmlerde maço polisler, zor durumda, tercihen sarışın, hanımlar, gösterişli konuşmalar, manasız silah tutuş tarzları ve pek çok diğer detay da olsa o filmlerin tamakta bıraktığı değişik bir tat vardı. Sanırım bu giriş ile yaşımı da ele veriyorum. Neyse rakamlar ortada saklayacak bir şey yok. 



Lafı fazla uzatmadan konuya gelmek gerekirse son yıllarda b tipi dönem filmleri giderek daha çok ilgi çekiyor. Kung Fury 2015 yılında yayınlanmıştı. Akabinde Turbo Kid çıkmıştı. Onların izinden giden bir film daha geldi. Commando Ninja!
Benjamin Combes'in filmi Vietnam gazisi ve aynı zamanda ninja olan esas oğlanın kızını dünyayı ele geçirmeye çalışan gizli bir ninja örgütü ile olan mücadelesini anlatıyor. Benzersiz ve duyulmamış bir konu yani ;) Film kickstarter projesi olarak hayata geçmiş geçmiş. Belirtmekgerekiyor ki bunda en büyük bağışı yapan Kung Fury filminin yönetmeni David Sandberg'in katkısı büyük. Buyrun buradan yakın.



2 yorum:

Hakan dedi ki...

80'lerin sagciligina da Trump ve Brexit sayesinde donduk ama beni 40'lara donen alt-rightcilar korkutuyor.

EnT dedi ki...

Tarih tekerrürden ibaret değil midir??